Ήρθε το νέο ηλεκτρικό σκούτερ Iris

Λιτό σχήμα και λείες επιφάνειες

i

©Daytona Best Electric

Ήρθε το νέο ηλεκτρικό σκούτερ Iris

Δημήτρης Μπαλής 10:00 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 21.04.2023

Αναπτύσσει τελική ταχύτητα έως 80 χλμ./ώρα και χαρίζει αυτονομία έως 100 χλμ.

Ένα ακόμα ηλεκτρικό σκούτερ κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας. Πρόκειται για το Iris, το οποίο φέρνει η Daytona Best Electric, και διαθέτει μέγιστη ισχύ 4.600W.

Το Iris είναι ικανό να αναπτύξει τελική ταχύτητα έως 80 χλμ./ώρα, με ικανότητα ανάβασης σε δρόμο κλίσης 15%, από στάση και με πλήρες φορτίο.

Μάλιστα, η αποσπώμενη μπαταρία λιθίου 72V/45Ah, μπορεί να χαρίσει αυτονομία έως 100 χιλιόμετρα, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (4,2kWh/100χλμ.).

Η αποσπώμενη μπαταρία ©Daytona Best Electric

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής οδήγησης ανάμεσα στα δύο power modes (Eco και Sport), ενώ διαθέτει και τεχνολογία keyless για μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς το σύστημα προσφέρει και τη δυνατότητα εντοπισμού του σκούτερ από το κοντρόλ που έχει ο αναβάτης πάνω του, με ηχητικό και φωτιστικό σήμα από το Iris.

Σύγχρονος πίνακας οργάνων ©Daytona Best Electric

Η μπαταρία μπορεί εύκολα να φορτιστεί στο σπίτι ή στο γραφείο, με το χρόνο πλήρους φόρτισης να μην ξεπερνά τις 4,5 ώρες (με φορτιστή 84V 10A), ενώ μπορεί να φτάσει και τους 1.500 κύκλους φόρτισης χωρίς καμία απώλεια.

Σχεδιαστικά, έχει λιτό σχήμα και λείες επιφάνειες, ενώ η ενιαία σέλα δύο επίπεδων έχει απόσταση 80 εκ. από το έδαφος. Ο μεγάλος χώρος πίσω από την ποδιά, το επίπεδο πάτωμα και η ενσωματωμένη αλουμινένια σχάρα, ανήκουν στα συν του Iris, το οποίο φέρει τροχούς 16 ιντσών, εμπρός/πίσω, ενώ για την αποτελεσματική πέδηση φροντίζουν η τριπίστονη δαγκάνα μπροστά με δίσκο των 220 χλστ. και ο πίσω δίσκος των 220 χλστ., που συνεργάζονται μέσω του συστήματος συνδυασμένης πέδησης (CBS) που διαθέτει το Iris.

Ισχυρό σύστημα πέδησης ©Daytona Best Electric

Το νέο ηλεκτρικό σκούτερ οδηγείται χωρίς δίπλωμα μοτοσυκλέτας και χωρίς εξετάσεις, με την προϋπόθεση της κατοχής διπλώματος αυτοκινήτου και η αγορά του επιδοτείται μέσω του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά 2».

Tags: