Κι όμως γίνεται: 362 προσπεράσεις σε 83 γύρους, σε δύο αγώνες στη Formula E (vid)

Εκπληκτικός και ο 8ος αγώνας στο Βερολίνο

i

©Porsche

Κι όμως γίνεται: 362 προσπεράσεις σε 83 γύρους, σε δύο αγώνες στη Formula E (vid)

Δημήτρης Μπαλής • 21:36 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Ο Κάσιντι της Envision Racing κέρδισε τον 8ο αγώνα της σεζόν, δεύτερο του 9ου πρωταθλήματος.

Αποστολή στο Βερολίνο

Αυτό είναι που κάνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E διαφορετικό: όχι μόνο δεν ξέρεις ποιος θα κερδίσει, αλλά τις περισσότερες φορές είναι και διαφορετική η σύνθεση του βάθρου!

Χθες Σάββατο, στο 7ο αγώνα της χρονιάς, του 9ου πρωταθλήματος των ηλεκτρικών μονοθεσίων, η πρώτη τριάδα ήταν: Εβανς, Μπερντ και Γούτνερ και σήμερα, στον 8ο αγώνα, και δεύτερο στον Βερολίνο, μεγάλος νικητής ήταν ο Νίκ Κάσιντι της Envision Racing, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση από την όγδοη που ξεκίνησε, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα στον 25ο γύρο.

Στη μοναδική πίστα του αεροδρομίου του Tempelhof, σήμερα είχαμε 172 προσπεράσεις σε 40 γύρους και μαζί με τις χθεσινές, έφθασαν σε σύνολο τις 362 προσπεράσεις σε 83 γύρους, κάτι εκπληκτικό.

Η διατήρηση της ενέργειας ήταν και πάλι ζωτικής σημασίας στην βαριά πίστα, αλλά ο Κάσιντι άντεξε στην πίεση. Ο Τζέικ Ντένις προσπάθησε αλλά έμεινε 4 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω με την Avalanche Andretti Porsche 99X Electric, ενώ ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ, της DS PENSKE, έμεινε στην τρίτη θέση.

Ο χθεσινός νικητής Μιτς Εβανς έμεινε 4ος με τη Jaguar, και 5ος ο χθεσινός άτυχος Ντα Κόστα με την Porsche.

Στην 6η θέση τερμάτισε ο Γκούντερ που έκανε φοβερό αγώνα. Χθες πήρε την 3η θέση στις τελευταίες στροφές και σήμερα, από την 21η θέση στην εκκίνηση (!), ανέβηκε στην 6η. Ο οδηγός της Maserati MSG Racing χαρακτηρίστηκε ως ο οδηγός του αγώνα.

Ο Βερλάιν με την Porsche, τερματίζοντας 7ος κατάφερε να πάρει βαθμούς και να παραμείνει επικεφαλής στη βαθμολογία των οδηγών, που παρουσιάζει απίστευτο ενδιαφέρον.

Ο επόμενος γύρος του συναρπαστικού πρωταθλήματος θα γίνει στο Μονακό, και θα είναι ο 9ος γύρος της σεζόν 9, στις 6 Μαΐου.

Tags: