Λινάρι και κάνναβη χρησιμοποιεί η CUPRA
i

© Cupra

Λινάρι και κάνναβη χρησιμοποιεί η CUPRA

Δημήτρης Μπαλής 14:45 - 28.01.2023 / Ανανεώθηκε: 14:45 - 28.01.2023

Αντικαθιστά τα ανθρακονήματα σε μέρη των οχημάτων, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου. Η CUPRA επαναπροσδιορίζει τα υλικά και τους δίνει μια νέα αξία στα μελλοντικά της μοντέλα, CUPRA Terramar, CUPRA Tavascan και CUPRA UrbanRebel.

Το μέλλον της ισπανικής μάρκας, θυγατρικής της SEAT, δεν θα είναι μόνο ηλεκτρικό, αλλά και πιο βιώσιμο, ειδικά όσον αφορά στη σχεδίαση των μοντέλων. Εφαρμόζοντας νέες ψηφιακές τεχνολογίες, η CUPRA δημιούργησε μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία όπου τα υλικά μεταμορφώνονται για να αποκτήσουν νέα αξία, αποδεικνύοντας ότι η βιωσιμότητα και το συναίσθημα ενώνονται τέλεια για να γοητεύσουν τις νέες γενιές.

Η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε αυτό που ευθυγραμμίζεται περισσότερο με τις προτιμήσεις των νέων γενεών, που εκτιμούν τα φυσικά στοιχεία, σέβονται το περιβάλλον και προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι σχεδιαστές εργάζονται με φυσικές ίνες, από φυτά, όπως το λινάρι ή η κάνναβη για να κατασκευάσουν μέρη που μέχρι τώρα ήταν κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Αυτά τα φυτά έχουν επίσης την ιδιότητα να απορροφούν μεγάλη ποσότητα CO2, πράγμα που σημαίνει ότι η ανάπτυξή τους είναι ευεργετική για το περιβάλλον. Και η απόδοση των εξαρτημάτων που κατασκευάζουν είναι συγκρίσιμη με το Kevlar ή με ανθρακονήματα.

Παράλληλα, δημιουργούν εξαρτήματα για το εσωτερικό του αυτοκινήτου με προηγμένα ανακυκλωμένα πολυμερή, χωρίς ποτέ να καλύπτει τη φυσική τους εμφάνιση, ερμηνεύοντας εκ νέου το πλαστικό για να το κάνουν όμορφο και βιώσιμο, ενώ αλλάζουν το ύφασμα με vegan δέρμα.

Επίσης, η βιωσιμότητα πάει χέρι-χέρι με τη δημιουργικότητα και τις πιο πρόσφατες ψηφιακές τεχνολογίες. Ο παραμετρικός σχεδιασμός ήταν το κλειδί για αυτόν τον μετασχηματισμό, όπως και η τρισδιάστατη εκτύπωση. Η ψηφιακή τεχνολογία έδωσε την ευκαιρία στους μηχανικούς να δημιουργήσουν επιφάνειες που ζωντανεύουν στην αφή, δημιουργώντας μια αίσθηση κίνησης. Πέρασαν από τον σχεδιασμό 2D σε 4D με τις νέες τεχνικές, πετυχαίνοντας δομές που έχουν γίνει πραγματικά εκθέματα.

Tags: