Θύμα bullying ο Χάμιλτον: «Μου πετούσαν μπανάνες και με αποκαλούσαν νέγρο»

Λιούις Χάμιλτον

i

© Mark Thompson / Getty Images / Ideal Images

Θύμα bullying ο Χάμιλτον: «Μου πετούσαν μπανάνες και με αποκαλούσαν νέγρο»

Sportal newsroom 09:33 - 24.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:19 - 24.01.2023

Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε για τα δύσκολα χρόνια ως μαθητής.

Θύμα ακραίου bullying στο σχολείο έπεσε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο επτά φορά πρωταθλητής της Formula 1 έχει μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τη σκληρή πραγματικότητα που βίωσε όσο ήταν μαθητής.

Όπως επανέλαβε στο podcast «On Purpose», τα χρόνια του σχολείου ήταν «τα πιο τραυματικά» στη ζωή του. Ο Χάμιλτον ομολόγησε ότι του πετούσαν μπανάνες και τον αποκαλούσαν «νέγρο».

«Ήμουν θύμα bullying από την ηλικία των έξι ετών. Στο σχολείο αυτό ήμουν το ένα από τα τρία παιδιά με διαφορετικό χρώμα δέρματος και τα μεγαλύτερα, δυνατότερα παιδιά μου πετούσαν μπανάνες και με αποκαλούσαν "νέγρο". Ήταν δύσκολο να έχω ανθρώπους να με αποκαλούν μπάστ@ρδο και να μην ξέρω πού ανήκω», σημείωσε ο Λιούις Χάμιλτον.

«Στο γυμνάσιο ήταν έξι ή επτά μαύρα παιδιά σε σύνολο 1.200 παιδιών και τρεις από εμάς μας έστελναν συνεχώς στο γραφείο του διευθυντή. Ένιωθα ότι το σύστημα ήταν εναντίον μου και κολυμπούσα κόντρα στο κύμα», συμπλήρωσε ο Βρετανός πιλότος.

«Ήταν πολλά πράγματα που καταπίεσα. Δεν ένιωθα ότι μπορούσα να πάω στο σπίτι μου και να πω στους γονείς μου ότι τα παιδιά αυτά με αποκαλούσαν "νέγρο" ή ότι μου έκαναν bullying ή ότι με χτυπούσαν καθημερινά, δεν ήθελα ο πατέρας μου να πιστεύει ότι δεν ήμουν δυνατός», πρόσθεσε ο Χάμιλτον.