Μας «στράβωσε» ο ήλιος, είπε ο Πέρες για το τέλος του αγώνα της Μελβούρνης (vid)

Ο Πέρες, ξεκινά από το πιτ λέιν τον αγώνα της Μελβούρνης

i

©Pirelli

Μας «στράβωσε» ο ήλιος, είπε ο Πέρες για το τέλος του αγώνα της Μελβούρνης (vid)

Δημήτρης Μπαλής 10:00 - 06.04.2023

Ο χαμηλός ήλιος έκανε τους τελευταίους γύρους του γκραν πρι «επικίνδυνους», σύμφωνα με τον Μεξικάνο οδηγό.

Μέχρι να γίνει το επόμενο γκραν πρι στο Αζερμπαϊτζάν (28-30 Απριλίου), θα έχουμε πολλά να λέμε και να γράφουμε, για να θυμηθώ τον Αναστόπουλο (να τα λέτε και να τα γράφετε).

Ο κάθε οδηγός έχει τη δική του άποψη για τα γεγονότα του πιο επεισοδιακού γκραν πρι στη σύγχρονη μορφή της Formula 1.

Χωρίς να επανέρχομαι στο τι συνέβη, το γεγονός ότι είχαμε τεράστιες καθυστερήσεις με τρεις κόκκινες σημαίες, δύο επανεκκινήσεις, και ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, καθυστέρησε την εξέλιξη του αγώνα, με πολλά επακόλουθα.

Ο Νόρις, της McLaren, είπε ότι τα ελαστικά –η μαλακή γόμα- της Pirelli, στις υψηλές θερμοκρασίες, έκανε τα αυτοκίνητα να γλιστρούν επικίνδυνα, κι έτσι εξηγεί τα ατυχήματα στο τέλος.

Ερχεται τώρα ο Πέρες, της Red Bull, ο οποίος ξεκίνησε από το πιτ λέιν, λόγω προβλήματος με τα φρένα στις δοκιμές του Σαββάτου και τελικά τερμάτισε 5ος, να δώσει ακόμα περισσότερη τροφή γα σκέψη, για μελλοντικούς αγώνες.

Ο Πέρες στάθηκε τυχερός, καθώς στην επανεκκίνηση, δύο γύρους πριν το φινάλε του αγώνα, πέρασε από το γρασίδι και το χαλίκι στη στροφή 1, αποφεύγοντας τον Πιέρ Γκασλί, ο οποίος με τη σειρά του έφυγε από την επαφή μεταξύ του Κάρλος Σάινθ και του Φερνάντο Αλόνσο.

«Έπρεπε να αποφύγω τον Γκασλί και δεν υπήρχε ορατότητα στην στροφή 1. Ήταν πραγματικά επικίνδυνο, πρώτα απ’ όλα η προθέρμανση, αλλά δεύτερον, δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα. Δεν μπορούμε να αγωνιστούμε πια σε αυτές τις συνθήκες. Στους τελευταίους 30 γύρους ήμασταν απλώς… επιβάτες», είπε ο Πέρες, τονίζοντας ότι όταν έπεσε ο ήλιος χαμηλά, τους «στράβωσε» τα μάτια, επειδή είχε περάσει η ώρα.

Tags: