«Ας αφήσουμε ήσυχο τον Σουμάχερ», λέει ο Τοντ

Μίκαελ Σουμάχερ

i

Μίχαελ Σουμάχερ/©Photo by Clive Mason/Getty Images/Ideal Images

«Ας αφήσουμε ήσυχο τον Σουμάχερ», λέει ο Τοντ

Δημήτρης Μπαλής 15:35 - 05.04.2023 / Ανανεώθηκε: 15:39 - 05.04.2023

Ο Γάλλος, πρώην επικεφαλής της Ferrari, παραμένει ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή F1.

Σχεδόν 10 χρόνια πέρασαν από τότε που ο σπουδαίος Μίκαελ Σουμάχερ είχε το ατύχημα κάνοντας σκι, ατύχημα που τον είχε αφήσει σχεδόν ανάπηρο.

Έκτοτε, η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρυφό μυστικό για λίγους, καθώς η σύζυγός του, Κορίνα, δεν επιτρέπει σε πολλούς να επισκεφτούν τον άντρα της, με τη φωτεινή εξαίρεση τον Ζαν Τοντ.

Ο Τοντ ήταν ο άνθρωπος που πήρε στη Ferrari το 1996 τον Γερμανό και το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Διήρκησε πάνω από 10 χρόνια και τα πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα που κέρδισε, αποδεικνύουν πως όταν υπάρχει χημεία, όλα μπορούν να γίνουν. Έχοντας, λοιπόν, περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του με τον Σουμάχερ, ο Τοντ έχει το ελεύθερο να τον επισκέπτεται. Μάλιστα, τον είδε πρόσφατα και αν πιστέψουμε κάποια άλλα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο πως η υγεία του βελτιώνεται (αλλά μη περιμένουμε θαύματα), αυτό σημαίνει πως ο Σουμάχερ είναι σχετικά καλά, απλά δεν είναι γνωστός ο βαθμός που μπορεί να επικοινωνήσει με τους οικείους του.

«Ας τον αφήσουμε ήσυχο. Σέβομαι την προσωπική επιθυμία της Κορίνα και των παιδιών της. Όλοι γνωρίζουμε πως ένα ατύχημα έχει επιπτώσεις. Όποιος λέει πως γνωρίζει κάτι, δεν ξέρει τίποτα. Πάντα πηγαίνω να τον δω. Η οικογένειά του είναι και δική μου», ανέφερε ο Τοντ.

Συνεχίζοντας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Corriere della Sera, ο Ζαν Τοντ αναφέρθηκε στο αν το ενδιαφέρον του για τους αγώνες παραμένει ζωντανό. «Εξακολουθώ να παρακολουθώ τα πάντα. Αγώνες ράλι, αντοχής, Formula E. Μιλάω με τον διευθυντή της F1, Στέφανο Ντομενικάλι πριν και μετά τους αγώνες. Είδα τα γκραν πρι των Μπαχρέιν και Τζέντα και όταν έχει ένα, δεν κανονίζω τίποτα».

Να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν ο Τοντ είχε αποκαλύψει ότι ο Σουμάχερ μπορεί να βλέπει αγώνες στην τηλεόραση μετά το ατύχημά του και 1-2 εξ αυτών, τους έχουν παρακολουθήσει παρέα. Σήμερα ο Τοντ είναι γενικός γραμματέας, εντεταλμένος σε θέματα οδικής ασφάλειας, των Ηνωμένων Εθνών.

Tags: