Με τεράστιο ενδιαφέρον η σημερινή εκκίνηση στο ισπανικό γκραν πρι

Θα μπορέσει ο Κάρλος Σάινθ να στρίψει πρώτος μετά την εκκίνηση; Ιδωμεν..

i

©Pirelli

Με τεράστιο ενδιαφέρον η σημερινή εκκίνηση στο ισπανικό γκραν πρι

Δημήτρης Μπαλής 11:48 - 04.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 04.06.2023

Η διπλή ποινή στον Γκασλί, και οι μεγάλες χθεσινές εκπλήξεις, δημιουργούν ένα μωσαϊκό μονοθεσίων στο Μον Μελό.

Ούτως ή άλλως, μετά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμαστικών στη Βαρκελώνη, η σύνθεση του γκριντ είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Μαξ Φερτσάπεν σημείωσε την 24η πολ ποζίσιον της καριέρας του, την πρώτη στη Βαρκελώνη και την 4η φετινή σε 7 αγώνες. Ο Ολλανδός είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, σύμφωνα με όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, με τη Red Bull κυρίαρχη, έχοντας κάνει το 6 στα 6, με 4 νίκες του Φερστάπεν και 2 του Πέρες.

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε κερδίσει και πέρυσι στη Βαρκελώνη και όπως απέδειξε και χθες με τους χρόνους του, κινείται στο όριο, με μηδενικά λάθη και μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Πλάι του στο γκριντ, θα έχει τον Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari, ο οποίος θα βρεθεί για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση, φέτος, και μάλιστα μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες από συμπατριώτες του. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως έξτρα κίνητρο για τη μάχη της ευθείας πριν την πρώτη δεξιά στροφή, αλλά ίσως, από την άλλη, να του προσδώσει περισσότερο άγχος. Θα το δούμε όταν σβήσουν όλα τα κόκκινα φώτα.

Πίσω από τον Φερστάπεν θα βρεθεί ο Λάντο Νόρις με τη McLaren, επίσης για πρώτη φορά τόσο ψηλά και περιμένουμε να δούμε την αντίδραση του Βρετανού, ο οποίος θα έχει πλάι του, στην 4η θέση τον συμπατριώτη του και μπαρουτοκαπνισμένο Λιούις Χάμιλτον, που έχει κερδίσει 6 φορές στη Βαρκελώνη με τη Mercedes. Είναι βέβαιο ότι ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα κάνει επίθεση. Χθες στην επαφή με τον ομόσταβλό του (!) Τζορτζ Ράσελ, έσπασε την μπροστινή αεροτομή, έκανε τον 5ο χρόνο, αλλά η διπλή ποινή του Γκασλί που είχε τον 4ο χρόνο, τον έριξε στην 10η θέση και αμέσως όλοι οι ενδιάμεσοι οδηγοί ανέβηκαν μια θέση.

Στρολ και Οκόν στην 3η σειρά της εκκίνησης, 5ος και 6ος, με Aston Martin και Alpine, ενώ στην 4η σειρά θα είναι οι Χούλκενμπεργκ και Αλόνσο με Haas και Aston Martin. Ο Ισπανός χθες δεν ήταν σε φόρμα, αλλά μπορεί να κερδίσει θέσεις στην εκκίνηση και το έχει αποδείξει.

Στην 5η σειρά θα είναι οι Πιάστρι και Γκασλί, με McLaren και Alpine, ενώ στην 6η σειρά θα είναι οι δύο από τις τρεις χθεσινές μεγάλες εκπλήξεις: ο Πέρες με τη Red Bull και ο Ράσελ με τη Mercedes, καθώς απέτυχαν χθες να προκριθούν στο Q1. Η 3η έκπληξη χθες, ο Λεκλέρ με τη Ferrari θα ξεκινήσει 19ος και προτελευταίος!

Με τεράστιο ενδιαφέρον, λοιπόν, αναμένουμε τη σημερινή εκκίνηση, στις 16.00 ώρα Ελλάδος και με τον καιρό αστάθμητο παράγοντα.

Tags: