Η θρυλική πίστα του Άσεν συνεχίζει στο καλεντάρι του MotoGP μέχρι το 2031

Πίστα του Άσεν

i

©MotoGP

Η θρυλική πίστα του Άσεν συνεχίζει στο καλεντάρι του MotoGP μέχρι το 2031

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:14 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 00:35 - 19.05.2024

Το MotoGP ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου με την θρυλική πίστα του Άσεν.

Το MotoGP ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου με την θρυλική πίστα του Άσεν, η οποία θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι και το 2031.

Η πίστα του Άσεν είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη των αναβατών της κατηγορίας χάρη στην απίστευτη διάταξη, τη φανταστική ατμόσφαιρα και το μοναδικό τελικό chicane, το τελευταίο από τα οποία μας έχει χαρίσει πολλές εμβληματικές στιγμές του αθλήματος.

Είναι επίσης ο μακροβιότερος αγώνας του MotoGP, έχοντας φιλοξενήσει αγώνες μοτοσικλέτας γκραν πρι από την εναρκτήρια σεζόν του 1949 - ένα μοναδικό επίτευγμα στο σύγχρονο καλεντάρι.

Το 2025 θα είναι άλλη μια χρονιά ορόσημο, καθώς το Άσεν γιορτάζει την εκατονταετηρίδα του πρώτου ΤΤ. Σχεδόν έναν αιώνα μετά την έναρξη της διοργάνωσης και 75 χρόνια από τότε που οι αγώνες γκραν πρι επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την περιοχή, το TT Circuit Assen σήμερα συνεχίζει να χτίζει το μύθο του, διατηρώντας το πνεύμα που τροφοδότησε την προέλευσή του, αλλά επαναπροσδιορίζοντάς το σε μια σύγχρονη, ασφαλή και θεαματική πίστα.

Ο Άργιαν Μπος, Πρόεδρος του TT Circuit Assen, δήλωσε: «Είμαστε απίστευτα ευχαριστημένοι με αυτή την επέκταση συμβολαίου, ειδικά τώρα που το MotoGP αναπτύσσεται έντονα. Επιβεβαιώνει το καθεστώς του TT Assen ως κορυφαία στιγμή στο ημερολόγιο του MotoGP. Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε να χτίζουμε μαζί το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Ο Καρμέλο Εζπελέτα, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna, κατόχου δικαιωμάτων του MotoGP, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον του Άσεν στο ημερολόγιο. Ήταν μέρος της πρώτης σεζόν των αγώνων γκραν πρι το 1949 και πουθενά αλλού δεν ήταν μαζί μας σε αυτά τα 75 χρόνια αγώνων που γιορτάζουμε το 2024. Αυτό είναι μοναδικό, αλλά δεν επιστρέφουμε μόνο για την ιστορία ή τα στατιστικά στοιχεία.

Οι αγώνες στο Άσεν, ακόμη και 100 χρόνια μετά τους πρώτους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, εξακολουθούν να είναι κάτι ξεχωριστό και γίνονται καλύτεροι. Είναι ένας φανταστικός, μοντέρνος χώρος που συνεχίζει να μας προσφέρει απίστευτους αγώνες και εμβληματικές στιγμές και δεν υπάρχει καλύτερο μείγμα από τους πιο συναρπαστικούς αθλητικούς αγώνες στον κόσμο σε έναν από τους μεγαλύτερους χώρους του».

Tags: