Ο φοβερός Μπανάια αρνήθηκε τη νίκη στον Μαρκ Μάρκεθ στη Χερέθ

Πέκο Μπανάια

i

©Ducati

Ο φοβερός Μπανάια αρνήθηκε τη νίκη στον Μαρκ Μάρκεθ στη Χερέθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:44 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:59 - 14.05.2024

Ο Πέκο Μπανάια επικράτησε εμφατικά του Μαρκ Μάρκεθ και πήρε τη νίκη στην πίστα της Χερέθ.

Ο τέταρτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP, το GP της Ισπανίας ήταν ένας από τους πιο συναρπαστικούς, καθώς τα είχε όλα, θέαμα, ανατροπές, αλλά και έναν μεγάλο νικητή.

Αυτός ήταν ο Πέκο Μπανάια. Ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati έδωσε μεγάλη μάχη με τον Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος το πάλεψε μέχρι το τέλους.

Τελικά ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP τερμάτισε στη 2η θέση, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μάρκο Μπετζέκι με την VR46 Ducati.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Μαρκ Μάρκεθ ξεκίνησε καλά και έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή, μπροστά από τους Χόρχε Μάρτιν και Μάρκο Μπετζέκι.

Καλή εκκίνηση έκανε ο Πέκο Μπανάια, ο οποίος μόλις στον πρώτο γύρο κατάφερε να περάσει και τους δύο αναβάτες για να βρεθεί στη 2η θέση.

Ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να πάρει την πρωτιά από τον Μαρκ Μάρκεθ. Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην προσπάθεια του να ανακτήσει τη θέση του, άνοιξε την γραμμή του, με αποτέλεσμα ο Μάρτιν να τον περάσει για την 2η θέση.

Ο Μάρτιν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπανάια και πήρε την πρωτοπορία του αγώνα για πρώτη φορά. Ο Μαρκ Μάρκεθ ενεπλάκη σε αυτήν την μονομαχία και μάλιστα έχασε τη θέση του από τον Μάρκο Μπετζέκι.

Στον 5ο γύρο ο Ντάνι Πεδρόσα είχε πτώση και εγκατέλειψε από την συνέχεια του αγώνα. Θυμίζουμε ότι ο αναβάτης της KTM στον χθεσινό Αγώνα Σπριντ τερμάτισε στην 3η θέση.

Ο Μάρτιν και ο Μπανάια έδιναν μάχη για την πρωτοπορία, με τον πρώτο να διατηρεί την πρωτιά. Οι δύο περσινοί μονομάχοι του τίτλου άρχισαν να απομακρύνονται από τους Μπετζέκι και Μάρκεθ.

Ωστόσο στον 12ο γύρο όλα άλλαξαν, καθώς ο Μάρτιν έχασε το μπροστινό μέρος της μοτοσικλέτας του, με αποτέλεσμα να έχει έξοδο στην στροφή 6. Έτσι ο Μπανάια ανέβηκε στην πρώτη θέση, μπροστά από τον Μπετζέκι, που κρατούσε ακόμα πίσω του τους αδελφούς Μάρκεθ.

Νωρίτερα από τον Ισπανό της Pramac Ducati είχαν εγκαταλείψει οι Αλέις Εσπαργκαρό και Ζοάν Ζαρκό.

Μπαίνοντας στο δεύτερο μισό του αγώνα, ο Μαρκ Μάρκεθ πέρασε τον Μπετζέκι για την 2η θέση. Ο Ισπανός της Gresini ήταν πάνω από 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον Μπανάια, αλλά είχε μπροστά του αρκετούς γύρους για να τον φτάσει.

Στο ίδιο σημείο είχαμε διπλή πτώση, έπειτα από επαφή των Φράνκο Μορμπιντέλι και Τζακ Μίλερ, που έστειλε και τους δύο στην αμμοπαγίδα.

Ο Μαρκ Μάρκεθ γύρο με τον γύρο προσπαθούσε να πλησιάσει τον Μπανάια, με τον δεύτερο να κρατάει την πρωτοπορία. Ωστόσο ο Μάρκεθ δεν το έβαλε κάτω και η προσπάθεια απέφερε καρπούς, πέντε γύρους πριν από το φινάλε, καθώς έφτασε σε απόσταση βολής.

Ο Μάρκεθ σε πολλές περιπτώσεις προσπάθησε να κάνει την κίνηση, αλλά ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati ήταν γρήγορος και αποφασισμένος για να κρατήσει τη θέση του.

Στο τέλος, ο Πέκο Μπανάια κατάφερε να αποσπαστεί από τον Μαρκ Μάρκεθ και να πάρει μία τεράστια νίκη ενόψει της συνέχειας. Ο Ισπανός αναβάτης αρκέστηκε στη 2η θέση, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μάρκο Μπετζέκι.

Ακολούθησαν οι Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo), Μπραντ Μπίντερ (KTM), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46), Μιγκέλ Ολιβέιρα (Trackhouse Racing), Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia) και Πέδρο Ακόστα (GasGas).

Επόμενος αγώνας για το MotoGP είναι το γκραν πρι Γαλλίας στο ΛεΜαν σε δύο εβδομάδες, το τριήμερο 10-12 Μαΐου.

Tags: