Ο Κουαρταραρό έχασε το βάθρο του Σπριντ

Φάμπιο Κουαρταραρό

i

©Photo by Burak Akbulut/Anadolu via Getty Images

Ο Κουαρταραρό έχασε το βάθρο του Σπριντ

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:31 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 13.05.2024

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό δέχθηκε ποινή μετά το τέλος του Αγώνα Σπριντ στη Χερέθ, με αποτέλεσμα ο Ντάνι Πεδρόσα να ανεβεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο Ντάνι Πεδρόσα της KTM ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου του Σπριντ του τέταρτου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP, το GP της Ισπανίας.

Ο Ισπανός αναβάτης κατέκτησε το πρώτο βάθρο του μετά το 2017 αφού ο Φάμπιο Κουαρταραρό έλαβε ποινή οκτώ δευτερολέπτων λόγω χαμηλής πίεσης ελαστικών.

 Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021 με τη Yamaha εκκίνησε 23ος και μετά τον πρώτο γύρο είχε ανέβει στη 12η θέση. Ο ρυθμός του σε συνδυασμό με πτώσεις άλλων αναβατών τον έφεραν στην 3η θέση, κάνοντας επίσης εξαιρετική άμυνα στον Πεδρόσα.

Το ζήτημα με τις πιέσεις των ελαστικών στο MotoGP είναι μεγάλο θέμα συζήτησης τους τελευταίους μήνες, καθώς φέτος ο κανονισμός άλλαξε και αντί για αποκλεισμό, προβλέπεται ποινή οκτώ δευτερολέπτων στο Σπριντ και 16 δευτερολέπτων στον αγώνα σε όσους είναι εκτός ορίων κανονισμών.

Ορισμένοι αναβάτες έλαβαν επίσης ποινές οκτώ δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες του MotoGP, συμπεριλαμβανομένου του Ραούλ Φερνάντεθ (Trackhouse Racing), ο οποίος θα πέσει από την 6η στη 12η θέση.

Ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι έλαβε επίσης ποινή οκτώ δευτερολέπτων αλλά θα παραμείνει στην 13η θέση, καθώς και οι Τζακ Μίλερ (KTM) και Άλεξ Ρινς (Yamaha) που θα παραμείνουν στη 14η και 15η θέση μετά την εφαρμογή του πέναλτι.

Ο «κυρίως» αγώνας της Κυριακής (28/4) είναι προγραμματισμένος για να ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.