Ο Μάρτιν επικράτησε στον χαοτικό Αγώνα Σπριντ της Χερέθ

Χόρχε Μάρτιν

i

©Photo by Joao Rico/DeFodi Images via Getty Images

Ο Μάρτιν επικράτησε στον χαοτικό Αγώνα Σπριντ της Χερέθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:50 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:17 - 27.04.2024

Ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati ήταν ο μεγάλος νικητής στον χαοτικό Αγώνα Σπριντ του γκραν πρι της Ισπανίας στην πίστα της Χερέθ.

Ο Αγώνας Σπριντ του γκραν πρι της Ισπανίας τα είχε όλα, θέαμα, ανατροπές αλλά και έντονο δράμα. Ο Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati ήταν ο μεγάλος νικητής του Σπριντ και αύξησε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του στη βαθμολογία.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο εκπληκτικός Πέδρο Ακόστα με την GasGas, ο οποίος για ακόμα μία φορά εντυπωσίασε, εκκινώντας μάλιστα και από την 10η θέση του grid. Το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, με τον Γάλλο αναβάτη να έχει εκκινήσει από την 23η θέση της κατάταξης.

Όταν τα κόκκινα φώτα έσβησαν, ο Μπραντ Μπίντερ πετάχτηκε και ανέβηκε στην πρώτη θέση του Σπριντ, μπροστά από τους Χόρχε Μάρτιν και Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος εκκίνησε από την πολ ποζίσιον με τη Ducati.

Στις πίσω θέσεις ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021, Φάμπιο Κουαρταραρό είχε μία εκπληκτική εκκίνηση, με αποτέλεσμα να κερδίσει δέκα θέσεις, ενώ πτώσεις είχαν οι Τζακ Μίλερ και Αλέις Εσπαργκαρό.

Ο Μάρτιν ανέβασε την ταχύτητα του και προσπέρασε τον Μπίντερ για την πρώτη θέση, ενώ στον 2ο γύρο ο Νοτιοαφρικανός της KTM έχασε ακόμα μία θέση από τον Μαρκ Μάρκεθ.

Ο Μπίντερ δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να ανακτήσει τη 2η θέση από τον Μάρκεθ. Ωστόσο ο πρώτος είχε κακή έξοδο από την τελευταία στροφή, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του και από τη δεύτερη Gresini Ducati του Άλεξ Μάρκεθ.

Στον 3ο γύρο του αγώνα υπήρξε πτώση του Μάρκο Μπετζέκι, καθώς προσπάθησε να περάσει τους Πέκο Μπανάια και Μπίντερ στα φρένα. Όλες αυτές οι μονομαχίες έδωσαν την ευκαιρία στον Μάρτιν να ανοίξει τη διαφορά στο δευτερόλεπτο από τον Μαρκ Μάρκεθ που τον ακολουθούσε στον 5ο γύρο.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία από τον Ισπανό της Pramac Ducati. Ωστόσο στον 9ο γύρο έγινε ένα περίεργο περιστατικό.

Συγκεκριμένα στη στροφή 5, οι Μπαστιανίνι, Μπίντερ και Άλεξ Μάρκεθ έπεσαν την ίδια στιγμή στο ίδιο σημείο, χωρίς να έχουν επαφή μεταξύ τους. Λίγο αργότερα πτώση είχε και ο πρωτοπόρος του αγώνα, Μαρκ Μάρκεθ. Ο αναβάτης της Gresini κατάφερε ωστόσο να επιστρέψει στην πίστα. Ένα γύρο μετά, ξανά στη στροφή 5 είδαμε ακόμη μία πτώση, αυτή του Μάβερικ Βινιάλες.

Μπαίνοντας στους δύο τελευταίους γύρους, ο Μάρτιν ήταν στην πρώτη θέση, με τους Πέδρο Ακόστα και Φάμπιο Κουαρταραρό να ακολουθούν στη 2η και 3η αντίστοιχα.

Τελικά ο Μάρτιν κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη και παράλληλα να αυξήσει τη διαφορά του στη βαθμολογία αναβατών. Στη 2η θέση τερμάτισε ο εντυπωσιακός ρούκι Πέδρο Ακόστα, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Φάμπιο Κουαρταραρό, ο οποίος άντεξε στην πίεση του Ντάνι Πεδρόσα.

Ακολούθησαν οι: Φράνκο Μορμπιντέλι (Pramac Ducati), Ραούλ Φερνάντεθ (Trackhouse Racing), Μαρκ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Αογούστο Φερνάντεθ (GasGas) και Μιγκέλ Ολιβέιρα (Trackhouse Racing).

Ο αγώνας της Κυριακής είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: