Στην πολ ποζίσιον της Χερέθ ο Μαρκ Μάρκεθ με τη Ducati

Μαρκ Μάρκεθ

i

©Red Bull

Στην πολ ποζίσιον της Χερέθ ο Μαρκ Μάρκεθ με τη Ducati

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:37 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:48 - 27.04.2024

Ο Μαρκ Μάρκεθ κατέκτησε την πρώτη του πολ ποζίσιον με τη Ducati στις κατατακτήριες της Χερέθ και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση τόσο στο Σπριντ όσο και στον «κυρίως» αγώνα.

Ο Μαρκ Μάρκεθ εντυπωσίασε στις κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της Ισπανίας, τον τέταρτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP.

Ο Ισπανός της Gresini Ducati εξασφάλισε την πολ ποζίσιον στην πίστα της Χερέθ και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση τόσο στο Σπριντ όσο και στον «κυρίως» αγώνα.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μάρκο Μπεζέκι της VR46, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο διεκδικητής του περσινού τίτλου, Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati.

Η πρώτη περίοδος κατατακτήριων δοκιμών διεξήχθη σε βρεγμένη πίστα. Οι αναβάτες είχαν πάρει νωρίτερα στο FP2 μία πρώτη αίσθηση από τις συνθήκες της πίστας, με αποτέλεσμα να έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση πάνω στις μοτοσικλέτες τους.

Μόνο δύο αναβάτες θα έπαιρναν το εισιτήριο για το Q2 και αυτό για τον λόγο έπρεπε να πιέσουν στο όριο. Ο Φράνκο Μορμπιντέλι της Pramac Ducati σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και μαζί του στο Q2 τον ακολούθησε ο Μπραντ Μπίντερ της KTM.

Στο δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων, η βροχή είχε σταματήσει και τα πρώτα σημάδια στεγνής γραμμής ήταν ορατά στην πίστα της Χερέθ. Ο Μπίντερ ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, αφήνοντας πίσω του τους Μαρκ Μάρκεθ, Χόρχε Μάρτιν, Πέδρο Ακόστα και Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο.

Όταν βγήκαν οι αναβάτες για την δεύτερη χρονομετρημένη προσπάθειά τους, ο Μαρκ Μάρκεθ κυριάρχησε. Έτσι ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP κατέκτησε την πρώτη του πολ ποζίσιον με τη Ducati και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση τόσο στο Σπριντ όσο και στον αγώνα της Κυριακής (28/4).

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Μάρκο Μπετζέκι με την VR46, ενώ 3ος κατετάγη ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati.

Ακολούθησαν οι: Μπραντ Μπίντερ (KTM), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Πέκο Μπανάια (Ducati Lenovo), Φράνκο Μορμπιντέλι (Pramac Ducati), Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo) και Πέδρο Ακόστα (GasGas).

Η δράση στην πίστα της Χερέθ συνεχίζεται με τον Αγώνα Σπριντ, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για να ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: