Υπέρ της ιδέας για κοινό αγώνα της F1 με το MotoGP ο Χάμιλτον

Λιούις Χάμιλτον και Βαλεντίνο Ρόσι

i

©Mercedes F1 Media

Υπέρ της ιδέας για κοινό αγώνα της F1 με το MotoGP ο Χάμιλτον

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:34 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 17.04.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ενθουσιασμένος με την ιδέα ότι η Formula 1 και το MotoGP να έχουν αγώνα στην ίδια πίστα το ίδιο αγωνιστικό τριήμερο.

Η Liberty Media, η οποία κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1 από το 2017, ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου ότι είχε αποκτήσει το 86% των μετοχών της Dorna Sports και του MotoGP σε μια συμφωνία αξίας 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μετά αυτήν την εξέλιξη, ο αθλητικός διευθυντής του MotoGP Dorna, Κάρλος Εσεζέτα δήλωσε ότι ο οργανισμός του «δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο επακόλουθων μελλοντικών κοινών αγώνων με τη F1. Αυτό θα έδινε την ευκαιρία στους φίλους των δύο θεσμών να δουν από κοντά την ίδια ημέρα γκραν πρι των κορυφαίων μηχανοκίνητων σπορ του πλανήτη.

Ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος από το 2025 θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Ferrari ενθουσιάστηκε με αυτήν την ιδέα, λέγοντας: «Δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα, αλλά το είδα σε διάφορους τίτλους στο διαδίκτυο. Η Liberty Media έχει κάνει φοβερή δουλειά στη Formula 1 και έχει ανεβάσει την αξία των ομάδων από το 2017.

Πιστεύω πως θα κάνει ανάλογη δουλειά με το MotoGP. Είναι συναρπαστικό αυτό που συμβαίνει και αν είχαμε αγώνα των δύο πρωταθλημάτων στο ίδιο τριήμερο θα ήταν επικό. Μπορεί να αγωνιστώ και στον αγώνα του MotoGP και σε αυτόν της Formula 1. Αυτό θα ήταν φοβερό, όμως είναι απίθανο να συμβεί», δήλωσε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Για να ολοκληρωθεί η εξαγορά του MotoGP από τη Liberty Media χρειάζεται την έγκριση διάφορων ρυθμιστικών οργανισμών παγκοσμίως.