Κυριαρχία για τα αδέρφια Μάρκεθ στα πρώτα δοκιμαστικά της Χερέθ

Άλεξ Μάρκεθ

i

©Red Bull

Κυριαρχία για τα αδέρφια Μάρκεθ στα πρώτα δοκιμαστικά της Χερέθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:03 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:05 - 26.04.2024

Ο Άλεξ Μάρκεθ σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Χερέθ.

Το γκραν πρι της Ισπανίας, ο τέταρτος αγώνας στο φετινό πρωτάθλημα του MotoGP ξεκίνησε με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Χερέθ.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Άλεξ Μάρκεθ με την Gresini Ducati, ο οποίος στα τελευταία λεπτά του FP1 σημείωσε το 1:36,630 και πήρε την πρώτη θέση.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο αδερφός του, Μαρκ, με τον Ισπανό πρωταθλητή να είναι μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Άλεξ, όμως κατάφερε να κρατήσει πίσω του τις δύο εργοστασιακές Aprilia. Τον καλύτερο χρόνο από τους αναβάτες της Aprilia σημείωσε ο Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος είχε πάρει μία σπουδαία νίκη στο GP του Τέξας.

Στην 5η θέση της τελικής κατάταξης ήταν ο Φράνκο Μορμπιντέλι της Pramac Ducati, μπροστά από τον Μάρκο Μπεζέκι της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι.

Ντάνι Πεδρόσα με την πρώτη KTM ακολούθησε στην 7η θέση των χρόνων, με τον Ισπανό να έχει συμμετοχή μέσω wildcard για το GP της Ισπανίας.

Στην 8η θέση κατετάγη ο Μπραντ Μπίντερ με την KTM, ενώ τη τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Χόρχε Μάρτιν (Pramac Ducati) και Πέδρο Ακόστα (GasGas).

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati ήταν στη 12η θέση, ενώ ο team mate του, Ενέα Μπαστιανίνι τερμάτισε στην 13η.

Η δράση στο MotoGP συνεχίζεται με την κρίσιμη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: