Ο Κουαρταραρό παραμένει στη Yamaha για δύο ακόμα χρόνια

Φάμπιο Κουαρταραρό

i

©Yamaha

Ο Κουαρταραρό παραμένει στη Yamaha για δύο ακόμα χρόνια

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:09 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:12 - 05.04.2024

Η Yamaha ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Φάμπιο Κουαρταραρό για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Yamaha ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Φάμπιο Κουαρταραρό για δύο ακόμα χρόνια. Ο Γάλλος αναβάτης ήρθε σε συμφωνία το μεσημέρι της Παρασκευής (5/4) με τους ανθρώπους της ιαπωνικής εταιρείας και έτσι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα «μπλε» για τη σεζόν 2025 και 2026.

Ο Κουαρταραρό με τη Yamaha έχει καταγράψει 8 νίκες και 21 παρουσίες στο βάθρο κατά τις σεζόν 2021-2024, καθώς και 3 νίκες και 10 παρουσίες στο βάθρο με την δορυφορική ομάδα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Επίσης, έχει κερδίσει 16 πολ ποζίσιονς και 41 εκκινήσεις από την πρώτη σειρά σε συνολικά 93 γκραν πρι.

Η ανανέωση του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2021 βάζει τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν την επόμενη σεζόν να μετακομίζει σε άλλο εργοστάσιο.

Ο Λιν Τζάρβις, Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Racing, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Φάμπιο θα παραμείνει αναβάτης της Yamaha. Η διατήρηση του Fabio ως μέρος της εργοστασιακής ομάδας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Project της Yamaha για το MotoGP. Ο Φάμπιο είναι εξαιρετικό ταλέντο, εργατικός, σπουδαίος ομαδικός παίκτης και έχει πολλά αγωνιστικά χρόνια μπροστά του. Η Yamaha Motor Company, η Yamaha Motor Racing και η ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP δεν φείδονται προσπαθειών για να εξασφαλίσουν ένα λαμπρό μέλλον με τον Φάμπιο ακολουθώντας μια πιο «επιθετική προσέγγιση» στην ανάπτυξη της μοτοσικλέτας.

©Yamaha

Έχουμε ήδη κάνει σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό μας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συστήματος εσωτερικής διαχείρισης, πρόσληψης κορυφαίας τεχνογνωσίας στον κλάδο, νέων εξωτερικών τεχνικών συνεργασιών, αυξημένου προϋπολογισμού ανάπτυξης και εντατικοποιημένου προγράμματος δοκιμών. Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν τη διαδικασία για να επιστρέψουμε στις νίκες.

Ο Φάμπιο έχει καταλάβει αυτή τη δέσμευση και αυτό του έδωσε την αυτοπεποίθηση να πάρει την απόφασή του να παραμείνει μαζί μας για τα επόμενα χρόνια. Ο Φάμπιο είναι στη Yamaha από το 2019 και μαζί μας, στην εργοστασιακή ομάδα, από το 2021. Στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων ετών, πετύχαμε πολλές επιτυχίες: 8 νίκες, 21 βάθρα, έναν παγκόσμιο τίτλο MotoGP και μία δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

©Yamaha

Είμαστε οι πρώτοι που παραδεχόμαστε ότι υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε για να επιστρέψουμε στο ανταγωνιστικό επίπεδο στο οποίο βρισκόμασταν το 2021 και το πρώτο εξάμηνο του 2022. Αλλά με τον Φάμπιο όλοι ξέρουμε ότι θα καταβάλλει πάντα το 100%. Του είναι επίσης φυσικό να δημιουργεί αρμονία και καλή ατμόσφαιρα με όλα τα μέλη του προσωπικού. Μπορεί να βασιστεί στην πλήρη υποστήριξη της Ομάδας και της Yamaha σε κάθε βήμα, καθώς προσπαθούμε να κερδίσουμε περισσότερα πρωταθλήματα μαζί».

Από τη πλευρά του, ο Φάμπιο Κουαρταραρό είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω ότι πρόκειται να συνεχίσω την περιπέτειά μου στα ΜΠΛΕ! Τον περασμένο χειμώνα η Yamaha μου απέδειξε ότι έχει μια νέα προσέγγιση και μια νέα επιθετική νοοτροπία. Η αυτοπεποίθησή μου είναι υψηλή: θα επιστρέψουμε μαζί στην κορυφή! Πριν από έξι χρόνια, μου έδωσαν την ευκαιρία να ανέβω στο MotoGP και από τότε έχουμε πετύχει σπουδαία πράγματα μαζί. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για να αρχίσουμε να παλεύουμε ξανά για τη νίκη. Θα δουλέψω σκληρά, και είμαι σίγουρος ότι μαζί θα πετύχουμε το όνειρό μας για άλλη μια φορά!».