Η BMW εξετάζει σοβαρά τη συμμετοχή της στο MotoGP

Μοτοσικλέτα BMW

i

©BMW

Η BMW εξετάζει σοβαρά τη συμμετοχή της στο MotoGP

Η BMW «κοιτάζει προσεκτικά» την είσοδο στο MotoGP και την επέκταση του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον νέο CEO, Μάρκους Φλας.

Η BMW είναι αναμφισβήτητα ο πιο διάσημος κατασκευαστής που δεν έχει συμμετάσχει σε εργοστασιακή ομάδα στο MotoGP, έχοντας προηγουμένως θεωρήσει ότι δεν ήταν η κατάλληλη πλατφόρμα για την εμπορία των προϊόντων της.

Όμως, με τον Μάρκους Φλας να παίρνει τη θέση του Μάρκους Σραμ ως ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος BMW Motorrad στα τέλη του περασμένου έτους, και το MotoGP να εισάγει ένα νέο σύνολο κανόνων το 2027, ο Γερμανός κατασκευαστής άλλαξε στάση και δεν αποκλείει πλέον το ενδεχόμενο της εισόδου σε αγώνες γκραν πρι.

Ερωτηθείς για το θέμα της συμμετοχής της BMW στο MotoGP, ο Φλας είπε στη γερμανική έκδοση Motorrad: «Η BMW M συνεργάτης του MotoGP για χρόνια, παρέχοντας τα οχήματά της. Ως επικεφαλής της BMW M, έχω παρευρεθεί σε όλους τους αγώνες, γνωρίζω τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι και είμαστε μια μάρκα με παρουσία εκεί. Αλλά είναι σαφές ότι (η συμμετοχή μας) πρέπει να έχει νόημα για εμάς, και γι' αυτό το εξετάζουμε στενά. Δεν θα το απέκλεια».

Η BMW έχει ήδη παρουσία σε αγώνες μοτοσικλετών κορυφαίας γραμμής χάρη στην εργοστασιακή της ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, αλλά ένα πρόγραμμα MotoGP θα ήταν πολύ μεγαλύτερης κλίμακας.

©BMW

Εκτός από το WSBK, η BMW έχει παρουσία και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance FIM, το οποίο περιλαμβάνει τον διάσημο αγώνα αντοχής Suzuka 8 Hours, καθώς και τη γερμανική σειρά IDM.

Οι απόψεις του Φλας για το MotoGP έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον προκάτοχό του Σραμ, ο οποίος απέφευγε επανειλημμένα κάθε συζήτηση για ένταξη στην κορυφαία κατηγορία.

©BMW

Ωστόσο, ο Σραμ εξακολουθούσε να είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής των ποδηλατικών αγώνων και ήταν υπό την ηγεσία του που η BMW επέστρεψε στο World Superbike το 2019 με την Shaun Mir Racing.

Το πρόγραμμα WSBK μεγάλωσε με τα χρόνια, με το εργοστάσιο να υπογράφει φέτος τον πρωταθλητή του 2021, Τοπράκ Ραζγκατλιόγλου, καθώς κυνηγάει μεγαλύτερες διακρίσεις.

Ο Φλας περιέγραψε τον εαυτό του ως «απόλυτο υποστηρικτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού», λέγοντας: «Ως επικεφαλής της BMW M, αποφάσισα να συγχωνεύσω την BMW M GmbH με τη BMW Motorsport. Για μένα, είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο καλά δομημένος μηχανοκίνητος αθλητισμός συνεισφέρει πραγματικά στη δύναμη της μάρκας και στον ενθουσιασμό εντός της κοινότητας της BMW».

Το MotoGP πρόκειται να στραφεί σε κινητήρες μικρότερης χωρητικότητας 850cc και να εισαγάγει πλήρως βιώσιμα καύσιμα το 2027, δύο σημαντικές αλλαγές που ελπίζει ότι θα προσελκύσουν άλλη μάρκα στη σειρά.

Tags: