Ο Μπανάια κυριάρχησε με τον αέρα του πρωταθλητή στο GP του Κατάρ

Πέκο Μπανάια

i

©Red Bull

Ο Μπανάια κυριάρχησε με τον αέρα του πρωταθλητή στο GP του Κατάρ

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:06 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:15 - 10.03.2024

Ο Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati κυριάρχησε στο GP του Κατάρ και πήρε την πρώτη νίκη για το 2024 στο MotoGP.

Το γκραν πρι του Κατάρ επέστρεψε στο καλεντάρι του MotoGP ως ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν για τη κορυφαία κατηγορία και ο Πέκο Μπανάια κέρδισε με τον αέρα του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati Lenovo κυριάρχησε στη πίστα της Λουσέιλ, κάνοντας μια σαφή δήλωση προθέσεων για τη φετινή χρονιά. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μπραντ Μπίντερ με την πρώτη KTM, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac, ο οποίος το Σάββατο (9/3) νίκησε στον Αγώνα Σπριντ.

Πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα, υπήρξε ένα απρόοπτο, καθώς ο Ραούλ Φερνάντεθ της Aprilia αντιμετώπισε πρόβλημα, με αποτέλεσμα η διαδικασία της εκκίνησης να χρειαστεί να επαναληφθεί. Ο Ισπανός αναβάτης χρειάστηκε να πάρει τη δεύτερη μοτοσικλέτα της Trackhouse και να ξεκινήσει από την τελευταία θέση του grid.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Χόρχε Μάρτιν ξεκίνησε πολύ καλά, αφήνοντας πίσω του τον Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ. Ωστόσο ο Πέκο Μπανάια με τον αέρα του πρωταθλητή εκκίνησε αποφασισμένος και κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου πέρασε τους Μπίντερ και Μάρτιν για να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα.

Στις πίσω θέσεις, ο Μαρκ Μάρκεθ ξεκίνησε καλά και βρέθηκε στη 4η θέση της κατάταξης. Αντίθετα ο Αλέις Εσπαργκαρό έχασε θέσεις από τους Ενέα Μπαστιανίνι, Άλεξ Μάρκεθ, Πέδρο Ακόστα και Φάμπιο ΝτιΤζιαναντόνιο. Έτσι ο Ισπανός της Aprilia βρέθηκε στην 9η θέση.

Στο μεταξύ ο Μπανάια κρατούσε με άνεση τα ηνία του αγώνα, πίσω του υπήρχαν έντονες μάχες, καθώς ο Μπίντερ προσπέρασε τον Μάρτιν και βρέθηκε στη 2η θέση, ενώ ο Άλεξ Μάρκεθ πέρασε τον Μπαστιανίνι για να ανεβεί στη 5η.

Ο Μάρτιν πέρασε τον Μπίντερ και ανέβηκε στη 2η θέση, όμως ο αναβάτης της KTM δεν το έβαλε κάτω και έδινε μάχη με τον Ισπανό της Pramac για να ανακτήσει τη θέση του. Πίσω ο πρωταθλητής του Moto2 Ακόστα πέρασε τον Άλεξ Μάρκεθ.

Τελικά ο Μπίντερ κατάφερε να προσπεράσει τον Μάρτιν για τη 2η θέση. Αυτή μάχη είχε ως αποτέλεσμα ο Μπανάια να ανοίγει τη διαφορά του, ενώ ο Ακόστα πέρασε τον Μαρκ Μάρκεθ για την 4η θέση. Ωστόσο ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν το άφησε να περάσει έτσι και δύο γύρους μετά ανέκτησε τη θέση του.

Όσο πέρναγαν οι γύροι ο Ακόστα έφθειρε τα ελαστικά του, με αποτέλεσμα να χάσει άλλες θέσεις από τους Άλεξ Μάρκεθ και Ενέα Μπαστιανίνι.

Την ίδια ώρα, ο Μπανάια είχε ανοίξει τη διαφορά του από τους άλλους αναβάτες. Έτσι ο Ιταλός πήρε με άνεση τη νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο MotoGP, αφήνοντας τους Μπραντ Μπίντερ και Χόρχε Μάρτιν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ακολούθησαν οι Μαρκ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Ενέα Μπαστιανινι (Ducati Lenovo), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46), Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia), Πέδρο Ακόστα (GasGas), Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia) και Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha).

Επόμενος αγώνας του MotoGP είναι το γκραν πρι της Πορτογαλίας, όπου θα διεξαχθεί το τριήμερο 22-24 Μαρτίου.

Tags: