Ο Μάρτιν πήρε στο Κατάρ την πρώτη πολ ποζίσιον της χρονιάς

Χόρχε Μάρτιν

i

©Pramac Racing

Ο Μάρτιν πήρε στο Κατάρ την πρώτη πολ ποζίσιον της χρονιάς

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:33 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 09.03.2024

Ο Χόρχε Μάρτιν κατέκτησε την πρώτη πολ ποζίσιον της χρονιάς στο MotoGP του Κατάρ με ρεκόρ πίστας.

Η δράση στην πίστα της Λουσέιλ συνεχίστηκε με τις πρώτες για τη φετινή χρονιά στο MotoGP κατατακτήριες δοκιμές.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη διαδικασία ήταν ο Χόρχε Μάρτιν. Ο Ισπανός αναβάτης της Pramac Ducati κατέκτησε την πρώτη πολ της χρονιάς, συντρίβοντας το ρεκόρ πίστας.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο συμπατριώτης του Μάρτιν, Αλέις Εσπαργκαρό με την Aprilia, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Ενέα Μπαστιανίνι της Ducati Lenovo.

Στο πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών συμμετείχαν οι αναβάτες της Trackhouse Aprilia, Μιγκέλ Ολιβέιρα και Ραούλ Φερνάντεθ, οι δύο της Yamaha, Φάμπιο Κουαρταραρό και Άλεξ Ρινς, όπως και οι δύο της Repsol Honda, Ζοάν Μιρ και Λούκα Μαρίνι.

Ωστόσο υπήρχαν και τα μεγάλα ονόματα στη διαδικασία, όπως αυτά των Τζακ Μίλερ και Μάρκο Μπετζέκι.

Ο Ραούλ Φερνάντεθ με τη πρώτη του προσπάθεια ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, αφήνοντας πίσω τον Μάρκο Μπετζέκι.

Ο Ζοάν Ζαρκό με τη Honda έκανε την έκπληξη, σκαρφαλώνοντας στη 2η θέση, ωστόσο ο Τζακ Μίλερ με έναν εκπληκτικό χρόνο τον έριξε στη 3η θέση της κατάταξης. Έτσι ο Αυστραλός της KTM πήρε την πρόκριση για το Q2 μαζί με τον Ραούλ Φερνάντεθ.

Το δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων ήταν μία διαδικασία, όπου οι διαφορές μεταξύ των αναβατών ήταν πολύ μικρές.

Ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati έδειξε από την αρχή τις ορέξεις του. Ο Ισπανός σημείωσε έναν εκπληκτικό χρόνο, διαλύοντας το ρεκόρ πίστας.

Πίσω από τον περσινό διεκδικητή του τίτλου βρέθηκε η VR46 του Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο και η Ducati του Πέκο Μπανάια.

Οι 12 αναβάτες που συμμετείχαν στο Q2 έδειξαν ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την πόλ ποζίσιον, αλλά κανείς του δεν τα κατάφερε.

Έτσι ο Μάρτιν κατέκτησε την πρώτη πολ της χρονιάς, με τους Αλέις Εσπαργκαρό και Ενέα Μπαστιανίνι να ακολουθούν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ακολούθησαν οι: Μπραντ Μπίντερ (KTM), Πέκο Μπανάια (Ducati Lenovo), Μαρκ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46 ), Πέδρο Ακόστα (GasGas), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia),Τζακ Μίλερ (KTM) και Ραούλ Φερνάντεθ (Trackhouse).

Η δράση στο MotoGP συνεχίζεται με τον Αγώνα Σπριντ του Κατάρ, όπου είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: