O Μαρκ Μάρκεθ ταχύτερος στις βροχερές δεύτερες δοκιμές του Κατάρ

Μαρκ Μάρκεθ

i

©Red Bull

O Μαρκ Μάρκεθ ταχύτερος στις βροχερές δεύτερες δοκιμές του Κατάρ

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:34 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:39 - 08.03.2024

Ο Μαρκ Μάρκεθ ήταν ταχύτερος στις υπό βροχή δεύτερες δοκιμές του γκραν πρι του Κατάρ.

Η βροχή που ξέσπασε στο Κατάρ στο τέλος του FP2 της κατηγορίας Moto3 άλλαξε ουσιαστικά το πρόγραμμα MotoGP.

Οι αναβάτες συναντήθηκαν με την διεύθυνση αγώνα και αποφασίστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα και ότι οι δεύτερες δοκιμές, οι οποίες καθόριζαν την απευθείας μετάβαση στο Q2, άλλαξε σε Free Practice 2, την δοκιμή που κανονικά θα γινόταν πριν από την πολ ποζίσιον.

Έτσι η απογευματινή δοκιμή του MotoGP της Παρασκευής (8/3) είχε διάρκεια 45 λεπτών και οι χρόνοι δεν θα μετρούν για την είσοδο στο Q2.

Στην «κουτσουρεμένη» αυτή περίοδο και στη βρεγμένη πίστα, ο Μαρκ Μάρκεθ με την Gresini Ducati έκανε τον ταχύτερο χρόνο, μπροστά από τις δυο ΚΤΜ της GasGas με τους Αουγκούστο Φερνάντεθ και Πέδρο Ακόστα.

Οι δύο οδηγοί της KTM, Τζακ Μίλερ και Μπραντ Μπίντερ βρέθηκαν στη 4η και 5η θέση αντίστοιχα, ενώ την εξάδα έκλεισε ο Ραούλ Φερνάντεθ με τη δορυφορική Aprilia.

Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati) και Ζοάν Ζαρκό (Honda).

Πλέον η προσοχή για ομάδες και αναβάτες εστιάζεται στη χρονομετρημένη περίοδο του Σαββάτου (9/3), που είναι προγραμματισμένη για να ξεκινήσει στις 12:40 ώρα Ελλάδας και θα έχει διάρκεια 45 λεπτά. Όσον αφορά τις κατατακτήριες δοκιμές θα αρχίσουν κανονικά στις 13:40 ώρα Ελλάδας.

Tags: