Ο Μάρτιν έκανε «ποδαρικό» στην εναρκτήρια περίοδο δοκιμών στο Κατάρ, έκλεψε τις εντυπώσεις ο Ακόστα

Χόρχε Μάρτιν

i

©Prima Pramac

Ο Μάρτιν έκανε «ποδαρικό» στην εναρκτήρια περίοδο δοκιμών στο Κατάρ, έκλεψε τις εντυπώσεις ο Ακόστα

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:34 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:52 - 08.03.2024

O Χόρχε Μάρτιν της Pramac Racing ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην εναρκτήρια περίοδο του MotoGP στο Κατάρ.

Η νέα αγωνιστική σεζόν τoυ MotoGP είναι εδώ με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του γκραν πρι του Κατάρ να έχει περάσει πλέον στην ιστορία.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο περσινός διεκδικητής του τίτλου, Χόρχε Μάρτιν της Pramac Racing, ο οποίος σημείωσε χρόνο το 1:52,624.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia, με τον Ισπανό αναβάτη να έχει απέχει από τον χρόνο του συμπατριώτη για μόλις 47 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Την τριάδα έκλεισε ο πρωταθλητής του Moto2, Πέδρο Ακόστα της GasGas, ο οποίος με το καλημέρα έδειξε θετικά δείγματα ταχύτητας.

Ο Μαρκ Μάρκεθ στην πρώτη του επίσημη περίοδο ελεύθερων δοκιμών με την Gresini Ducati κατετάγη στη 4η θέση, με διαφορά 0,177 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

Στη 5η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Μπραντ Μπίντερ της KTM, μπροστά από τον Ζοάν Ζαρκό της Honda, ο οποίος αποχώρησε από την Pramac Ducati για λογαριασμό της ιαπωνικής ομάδας.

Στην 7η θέση των χρόνων ήταν ο Ενέα Μπαστιανίνι με την Ducati, ενώ στη 8η θέση βρέθηκε ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο με την VR46. Την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Τζακ Μίλερ (KTM) και Πέκο Μπανάια (Ducati).

Οι διαφορές των αναβατών ήταν πολύ μικρές στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τους πρώτους 18 αναβάτες να απέχουν κατά ένα μόλις δευτερόλεπτο.

Η δράση στο MotoGP συνεχίζεται με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP του Κατάρ, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: