Ο Μπανάια παραμένει στη Ducati μέχρι το 2026

Πέκο Μπανάια

i

©Ducati

Ο Μπανάια παραμένει στη Ducati μέχρι το 2026

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:46 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:47 - 04.03.2024

Ο Πέκο Μπανάια θα παραμείνει στις τάξεις της Ducati Lenovo Team για το 2025 και 2026.

Ο Πέκο Μπανάια ήταν αναβάτης της Ducati για ολόκληρη την καριέρα του στο MotoGP από το ντεμπούτο του το 2019 με την Pramac Racing, κερδίζοντας το εισιτήριο για την εργοστασιακή ομάδα το 2021.

Το 2022, ο Μπανάια τερμάτισε μια 15ετή «ξηρασία» τίτλου για τον Ιταλό κατασκευαστή και το υποστήριξε με ένα δεύτερο πρωτάθλημα πέρυσι, αφού κέρδισε τον αντίπαλο της Ducati, Χόρχε Μάρτιν, στον τελευταίο γύρο της σεζόν στη Βαλένθια.

Αν και η είδηση ​​άργησε λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο για να επιβεβαιωθεί, η πρόβλεψη του γενικού διευθυντή Λουίτζι «Τζίτζι» Νταλ'Ίνια ότι η Ducati θα μπορούσε να υπογράψει νέο συμβόλαιο στον Μπανάια πριν από τη σεζόν 2024 που ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κατάρ, αποδείχθηκαν αληθινές το απόγευμα της Δευτέρας (4/3).

Ως αποτέλεσμα, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την οικογένεια της Ducati μέχρι το τέλος του 2026. Ο Ιταλός αναβάτης τη περασμένη σεζόν είχε καταγράψει με 15 βάθρα, 7 νίκες και 7 πολ ποζίσιον.

©Ducati

Μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, με τη Ducati, ο Μπανάια δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με την ομάδα των ονείρων μου! Να φοράω αυτά τα χρώματα είναι τιμή για μένα. Είναι φανταστικό και πηγή υπερηφάνειας.

Μαζί με τη Ducati, την ομάδα μου, και όλα τα παιδιά στο Ducati Corse, έχουμε πετύχει απίστευτα πράγματα. Σε αυτά τα τρία επιπλέον χρόνια (συμπεριλαμβανομένου του 2024) που έχουμε μπροστά μας, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό εαυτό μας για να επιτύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Είμαι περιχαρής και έτοιμος να βγω στην πίστα του Κατάρ για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς».

Από τη πλευρά του ο Κλαούντιο Ντομενικάλι (Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding), υποστήριξε: «Ο Πέκο είναι πραγματικά ο τέλειος αναβάτης για την Ducati. Αντιπροσωπεύει τις αξίες μας με τον καλύτερο τρόπο, με στιλ, κομψότητα, και απόδοση. Όχι μόνο είναι γρήγορος, αποφασιστικός, και επίμονος στην πίστα, αλλά ξεχωρίζει και για την ποιότητα και την εκπαίδευσή του εκτός πίστας. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την ανανέωση, την οποία είμαι σίγουρος ότι οι Ducatisti σε όλο τον κόσμο θα υποδεχτούν με ενθουσιασμό».

Ο Λουίτζι «Τζίτζι» Νταλ'Ίνια (Γενικός Διευθυντής Ducati Corse), είπε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που θα έχουμε τον Μπανάια μαζί μας ξανά για το 2025 και το 2026. Μαζί, έχουμε γράψει μια σημαντική σελίδα στην ιστορία της μοτοσικλέτας: ο Πέκο ήταν ο πρώτος Ιταλός αναβάτης που κέρδισε ένα Παγκόσμιο Τίτλο στο MotoGP με μια ιταλική μοτοσικλέτα, την Desmosedici GP.

Μαζί, φέραμε πίσω έναν Παγκόσμιο Τίτλο Αναβατών που είχε λείψει για 15 χρόνια, και το κάναμε ξανά πέρυσι. Είναι δις παγκόσμιος πρωταθλητής και έχει αποδείξει περισσότερο από μία φορά ότι πραγματικά αξίζει το νούμερο 1 στη μοτοσικλέτας του. Πέρα από αυτά τα αποτελέσματα, ο Μπανάια συνεχίζει να δείχνει ότι είναι σε τέλεια αρμονία με τη μοτοσικλέτα και την ομάδα του.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ήταν φυσικό για εμάς να θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί του. Ως εκ τούτου, ανυπομονούμε για αυτό το νέο κεφάλαιο, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να επιτύχουμε και άλλα σημαντικά αποτελέσματα».