Ο Μπανάια προειδοποίησε τους αντιπάλους του για τις δυνατότητες της Ducati

Πέκο Μπανάια

i

©Red Bull

Ο Μπανάια προειδοποίησε τους αντιπάλους του για τις δυνατότητες της Ducati

Ο Πέκο Μπανάια δήλωσε ότι η μοτοσυκλέτα της Ducati «δουλεύει τέλεια» και έχει βελτιωθεί σε κάθε τομέα σε σύγκριση με την περσινή.

Ο Πέκο Μπανάια σάρωσε και τις δύο ημέρες των δοκιμών στο Κατάρ αυτής της εβδομάδας και πρωτοστάτησε με το ρεκόρ 1:50.952 την Τρίτη, μπροστά από τον ομόσταβλό του, Ενέα Μπαστιανίνι με 0.120.

Η Ducati του 2024 φαινόταν επίσης δυνατή στην εναρκτήρια δοκιμή της χρονιάς στη Μαλαισία, με τον Μπανάια να τη θεωρεί άψογη μετά τις δοκιμές του Κατάρ. Ωστόσο, εκφράζει κάποια επιφυλακτικότητα, σημειώνοντας ότι το «να είσαι δυνατός στις δοκιμές δεν σημαίνει πολλά σε ένα σωστό αγωνιστικό τριήμερο το Σαββατοκύριακο».

«Αυτό που με κάνει πιο ευχαριστημένο είναι το συναίσθημα που έχω με τη μοτοσυκλέτα. Κάποιες φορές αυτό μου έλειπε πέρυσι. Αλλά φέτος το συναίσθημά μου με τη μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί. Νομίζω ότι είναι καλύτερη σε όλους τους τομείς σε σύγκριση με την GP23. Οπότε μπορούμε να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη δουλειά που έγινε», δήλωσε ο Ιταλός αναβάτης στο MotoGP.com

Και συνέχισε: «Η Aprilia επίσης χθες ήταν γρήγορη και ο Μαρκ έκανε ένα καλό βήμα μπροστά όσον αφορά το χρόνο. Δεν ξέρω το ρυθμό τους, γιατί ειλικρινά δεν είδα τίποτα, αλλά θα ανακαλύψουμε το δυναμικό κάθε αναβάτη το σαββατοκύριακο των αγώνων.

Αλλά σίγουρα η Aprilia, η KTM και όλες οι Ducati είναι γρήγορες αυτήν τη στιγμή. Η Yamaha και η Honda ίσως χρειάζονται περισσότερο χρόνο γιατί η ταχύτητα είναι εκεί αλλά τους λείπει κάτι στην πρόσφυση, νομίζω», κατέληξε ο Μπανάια.