Ο Κουαρταραρό είχε «αρχικές επαφές» με άλλες ομάδες στο MotoGP

Φάμπιο Κουαρταραρό

i

©Photo by Qian Jun/MB Media/Getty Images

Ο Κουαρταραρό είχε «αρχικές επαφές» με άλλες ομάδες στο MotoGP

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:14 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:18 - 20.02.2024

Ο αναβάτης της Yamaha Φάμπιο Κουαρταραρό είχε «αρχικές επαφές» με άλλες ομάδες στο MotoGP καθώς επανέλαβε ότι η ιαπωνική ομάδα πρέπει να βρει λύσεις για να είναι πιο ανταγωνιστική.

Σε ηλικία 24 ετών, ο Φάμπιο Κουαρταραρό είναι τώρα στην έκτη σεζόν του στο MotoGP, μια κατηγορία στην οποία κέρδισε τον τίτλο το 2021 και στην οποία αγωνιζόταν πάντα με τη Yamaha

Ο Γάλλος, του οποίου το συμβόλαιο με τη Yamaha λήγει στα τέλη του 2024, απαιτούσε μια αντίδραση από τον ιαπωνικό κατασκευαστή με έδρα την Iwata τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά δεν έχει υπάρξει. 

Η έλλειψη ταχύτητας της μοτοσυκλέτας M1 σε έναν μόνο γύρο και η απόδοσή της σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης, άφησαν τον Κουαρταραρό απελπισμένο πέρυσι και ξεκίνησε αρκετά τελεσίγραφα αναζητώντας λύσεις, που θα μπορούσαν να τον κάνουν να σκεφτεί την πιθανότητα να επεκτείνει τη συμφωνία του με τη Yamaha. 

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει σαφώς εντείνει τις προσπάθειές του, με την πρόσληψη των Μαξ Μπαρτολίνι (τεχνικός διευθυντής) και Μάρκο Νικότρα (διευθυντής αεροδυναμικής), αμφότερες από την Ducati, με τους οποίους ελπίζουν να αλλάξουν ρυθμό και να μειώσουν το χάσμα μεταξύ της μοτοσυκλέτας τους και της ισχυρή Ducati

©Yamaha

«Υπήρξε ανταπόκριση σε αυτό που ζήτησα, αν και το αποτέλεσμα ίσως δεν είναι αυτό που ήθελα», ανέφερε αρχικά ο Γάλλος στο Motorsport.com την τελευταία ημέρα των δοκιμών στη Σεπάνγκ. 

Και συνέχισε: «Είχα ήδη αρχικές επαφές με άλλες ομάδες, αλλά η Yamaha σίγουρα θα το γνωρίζει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που έχουν κάνει, αλλά είναι θέμα να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα βραχυπρόθεσμα».

Παρά τα οκτώ δέκατα που χώρισαν τον Γάλλο από τον Πέκο Μπανάια της Ducati, τον ταχύτερο αναβάτη την περασμένη εβδομάδα στη Μαλαισία, ο Κουαρταραρό τόνισε τη σημαντική αλλαγή που έχει κάνει η Yamaha στην προσέγγισή της σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στις νίκες. 

«Υπήρξε μια μεγάλη αλλαγή στη Yamaha. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μου αρέσει να είμαι τόσο μακριά και όταν μπαίνω στο γκαράζ δεν το κάνω με χαμόγελο, αλλά με τον τρόπο που δουλεύουμε τώρα. είναι πολύ πιο επιθετικό. 

Στο παρελθόν, υπήρχε ένα ρητό στα paddock ότι οι μηχανικοί της Yamaha ήταν πάντα αυτοί που πήγαιναν πρώτοι στο ξενοδοχείο. Αυτή τη στιγμή εργάζονται πολύ σκληρά. Έχουμε νέους ανθρώπους που έρχονται από ένα εργοστάσιο που κέρδιζε (η Ducati), το οποίο είναι πολύ μπροστά».