Η Aprilia παρουσίασε την νέα RS-GP (vid & pics)

Παρουσίαση μοτοσικλέτας Aprilia για το 2024

i

©Aprilia

Η Aprilia παρουσίασε την νέα RS-GP (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:00 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 02:39 - 19.02.2024

Η εργοστασιακή ομάδα της Aprilia αποκάλυψε τις μοτοσικλέτες, με τις οποίες θα αγωνίζεται στο MotoGP για το 2024.

Ο εργοστασιακή ομάδα της Aprilia εισέρχεται στη 10η σεζόν της από την επιστροφή της στο MotoGP το 2015, όταν εντάχθηκε στο grid σε συνεργασία με την Gresini Racing. 

Από το 2022, η Aprilia μπήκε ως αυτόνομη εργοστασιακή ομάδα μετά την εκλογή της Gresini να συνδεθεί με την Ducati. Εκείνη τη χρονιά σηματοδότησε μια σημαντική ανακάλυψη για την Aprilia, η οποία σημείωσε την πρώτη της νίκη στο MotoGP με τον Αλέις Εσπαργκαρό στην Αργεντινή. 

Ο Ισπανός μπόρεσε να διατηρήσει μια πρόκληση τίτλου αουτσάιντερ προτού τερματίσει τρίτος στην κατάταξη, αλλά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε αυτήν την τελευταία σεζόν, παρά το γεγονός ότι πέτυχε πολλές νίκες σε γκραν πρι. 

Ο Εσπαργκαρό ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 6η θέση στη βαθμολογία αναβατών, ενώ η αναμονή του ομόσταβλού του, Μάβερικ Βινιάλες για μια πρώτη νίκη από το 2021 συνεχίστηκε καθώς μπορούσε να φτάσει στην έβδομη θέση στο πρωτάθλημα με μια χούφτα βάθρα. 

©Aprilia

Την παραμονή των δοκιμών στο Κατάρ αυτή την εβδομάδα, η Aprilia αποκάλυψε μια σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη απόχρωση από πέρυσι, αν και με μια πιο μωβ βουτιά στο φέρινγκ της RS-GP. 

Η Aprilia έκανε το ντεμπούτο της με την RS-GP νωρίτερα αυτό το μήνα στις δοκιμές προετοιμασίας της Σεπάνγκ, η οποία έγινε πρωτοσέλιδο για τη ριζοσπαστική της προσέγγιση στην αεροδυναμική.

©Aprilia

«Η ανάπτυξη που έχουμε επιδείξει τις πρόσφατες σεζόν ήταν απίστευτη. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος αυτού του πρότζεκτ, το οποίο πάντα θεωρούσα τη δεύτερη οικογένειά μου. Το 2024, θα κάνουμε άλλο ένα βήμα μπροστά. Πέρυσι μας έλειψε η συνέπεια για να παλέψουμε μέχρι το τέλος, αλλά παρ' όλα αυτά αποδείξαμε ότι είμαστε δύσκολος αντίπαλος για όλους. 

Δεν θα είναι απλό επειδή, ακόμη και αν φαινόταν αδύνατο, το επίπεδο στο MotoGP έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Νιώθω έτοιμος - σωματικά και νοητικά - και πιστεύω στη δουλειά που έχει κάνει το προσωπικό της Aprilia», δήλωσε ο Ισπανός. 

©Aprilia

Από την άλλη πλευρά, ο Βινιάλες δήλωσε: «Η σεζόν του 2023 τελείωσε σε ανοδική πορεία και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Η αίσθηση με την ομάδα είναι εξαιρετική. Κατά τη διάρκεια των διακοπών προπονήθηκα σαν τρελός και έχω πίστη στη δουλειά της Aprilia Racing. Αν συνεχίσουμε να θέτουμε τον στόχο να εξαντλούμε το μέγιστο από το τεχνικό μας πακέτο κάθε σαββατοκύριακο, τα αποτελέσματα θα ακολουθήσουν φυσικά. 

Οι πρώτες δοκιμές επιβεβαίωσαν το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος. Σχεδόν κάθε αναβάτης και κάθε μοτοσυκλέτα στο grid έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν για το βάθρο. Αυτό κάνει την πρόκληση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα».