Ο Μπανάια με την Ducati έκανε τη διαφορά στις πρώτες δοκιμές του Κατάρ

Πέκο Μπανάια

i

©Ducati

Ο Μπανάια με την Ducati έκανε τη διαφορά στις πρώτες δοκιμές του Κατάρ

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:50 - 19.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:02 - 19.02.2024

Ο Πέκο Μπανία με την Ducati ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην πρώτη ημέρα δοκιμών του MotoGP στη πίστα της Λουσέιλ.

Μετά από τρεις ημέρες δοκιμών στη Μαλαισία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η προετοιμασία του MotoGP τελειώνει στο Κατάρ μόλις δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει η σεζόν του 2024 στην ίδια πίστα. 

Μετά από ένα αρκετά αργό ξεκίνημα της ημέρας για τους περισσότερους αναβάτες, καθώς οι συνθήκες πίστας αποδείχθηκαν μη βέλτιστες, οι συνθήκες ήταν πιο αντιπροσωπευτικές καθώς ο ήλιος έδυε πάνω από την πίστα της Λουσέιλ.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο πρωταθλητής του 2023, Πέκο Μπανάια της Ducati, ο οποίος είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο και στις τρίτες δοκιμές της Σεπάνγκ. 

Ο Ιταλός αναβάτης σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:52,040, χρόνος που ήταν μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από αυτόν που χάρισε τον περασμένο Νοέμβριο, την πολ ποζίσιον στον Λούκα Μαρίνι. 

Στη 2η θέση βρέθηκε ο περσινός διεκδικητής του τίτλου, Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati, με διαφορά 0,22 δευτερολέπτων από τον Μπανάια

Την πρώτη τριάδα έκλεισε η Aprilia του Αλέις Εσπαργκαρό με χρόνο 1:52.332, μπροστά από την πρώτη KTM του Μπραντ Μπίντερ. 

Στην 5η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο νικητής του GP του Κατάρ το 2023 Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο με την VR46, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο Ducati και μία Aprilia, κατά σειρά των Μάβερικ Βινιάλες, Άλεξ Μάρκεθ και Ενέα Μπαστιανίνι.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ζοάν Ζαρκό της Honda  και Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha, οι οποίοι αμφότεροι είχαν διαφορά περίπου έξι δέκατα από την κορυφή.

Ο Μάρκο Μπετζέκι συνέχισε την ασταθή προετοιμασία του, τερματίζοντας για λίγο έξω από την πρώτη δεκάδα, ενώ είχε από νωρίς και μια πτώση. Επίσης πτώσεις είχαν οι Τζακ Μίλερ της KTM και Αουγκούστο Φερνάντεζ της Tech3 Gas Gas.

Η δράση στο MotoGP συνεχίζεται την Τρίτη (20/2) με την τελευταία ημέρα δοκιμών εξέλιξης για τη φετινή σεζόν στο Κατάρ. 

Tags: