Ο Μπανάια ταχύτερος και στις δεύτερες δοκιμές του Κατάρ με ρεκόρ πίστας

Πέκο Μπανάια

i

©Ducati

Ο Μπανάια ταχύτερος και στις δεύτερες δοκιμές του Κατάρ με ρεκόρ πίστας

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:00 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 01:52 - 21.02.2024

Τα τελευταία δοκιμαστικά στο Κατάρ ολοκληρώθηκαν με τον Πέκο Μπανάια να συντρίβει το απολυτό ρεκόρ πίστας.

Αναβάτες και ομάδες επέστρεψαν στην πίστα της Λουσέιλ για τα δεύτερα και τελευταία δοκιμαστικά, πριν από την έναρξη της σεζόν στο MotoGP

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2023, Πέκο Μπανάια ήταν για δεύτερη μέρα ήταν ταχύτερος όλων με επίδοση 1:50.962, συντρίβοντας έτσι το παλιό ρεκόρ πίστας, που είχε σημειώσει ο Λούκα Μαρίνι. 

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Ενέα Μπαστιανίνι, ο οποίος είχε μόλις 0.120s διαφορά από τον ομόστυαλό του στην Ducati, ενώ στη 3η θέση κατετάγη και πάλι η Aprilia του Αλέις Εσπαργκαρό παρά την πτώση που προκάλεσε μια σύντομη διακοπή με κόκκινη σημαία. 

Στην 4η θέση της τελικής κατάταξης ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Ducati με χρόνο 1:51.335, και με 0.383 διαφορά από τον πρώτο Μπανάια και 0.075 από τον Εσπαργκαρό

Οι αναβάτες των RS-GP Ραούλ Φερνάντεζ και Μαβέρικ Βινιάλες βρέθηκαν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα, ενώ στην 7η θέση κατετάγη ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac με σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από την κορυφή. Θυμίζουμε ότι ο Φερνάντεζ έχασε σχεδόν ολόκληρη τη δοκιμή στη Σεπάνγκ μετά από μια πτώση που τον άφησε με κατάγματα στην λεκάνη και το ισχίο.

Ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της VR46 Ducati τερμάτισε στην 8η θέση της διαδικασίας, μπροστά από την KTM του Μπραντ Μπίντερ, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσε η έτερη VR46 του Μάρκο Μπετζέκι.  

Ο Φάμπιο Κουαρταράρο ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Yamaha, με διαφορά δύο δέκατα του δευτερολέπτου προβάδισμα από τον ομόσταβλό του, Άλεξ Ρινς. Πρώτος από το στρατόπεδο των τεσσάρων RC213V της Honda ήταν από την 17η θέση ο Ζοάν Ζαρκό, 

Μάλιστα προς το τέλος των δοκιμών υπήρξαν και πτώσεις για τους Τζακ Μίλερ (KTM), Μαρκ Μάρκεθ (Gresini Ducati), Ζοάν Ζαρκό (LCR Honda) και Ζοάν Μιρ (Repsol Honda). 

Η σεζόν του MotoGP θα ξεκινήσει στην ίδια πίστα στη Λουσέιλ με τον Αγώνα Σπριντ στις 9 Μαρτίου και το γκραν πρι στις 10 Μαρτίου.

Tags: