Η Prima Pramac παρουσίασε τη GP24 (vid & pics)

Νέα χρώματα Prima Pramac για 2024

i

©Prima Pramac

Η Prima Pramac παρουσίασε τη GP24 (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:47 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 29.02.2024

H Prima Pramac παρουσίασε τα νέα της χρώματα για τη φετινή χρονιά του MotoGP στην πίστα του Μπαχρέιν, εκεί όπου θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος της Formula 1.

Η δορυφορική ομάδα της Ducati που διευθύνει ο Πάολο Καμπινότι είναι η τελευταία ομάδα στο τρέχον grid του MotoGP που αποκαλύπτει τα χρώματα που θα αγωνιστεί το 2024.

Η Pramac μπαίνει στη σεζόν του 2024 ως πρωταθλητές των κυρίαρχων ομάδων αφού πανηγύρισε πέντε νίκες σε αγώνες μεταξύ του Χόρχε Μάρτιν και του Ζοάν Ζαρκό.

Ο Μάρτιν πάλεψε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο γύρο της σεζόν, αν και τελικά έχασε από τον ομόλογό του στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, Πέκο Μπανάια. Αν είχε κερδίσει τον τίτλο, ο Ισπανός της Pramac θα είχε προβιβαστεί αυτόματα στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati μαζί με τον Μπανάια φέτος.

Ως εκ τούτου, ο Μάρτιν παραμένει στην Pramac με μια Ducati που υποστηρίζεται από το εργοστάσιο, ενώ ο Φράνκο Μορμπιντέλι τον συνοδεύει από τη Yamaha, με τον Ζαρκό να μετακομίζει στην LCR Honda.

©Prima Pramac

Και οι δύο αναβάτες ήταν παρόντες στο Μπαχρέιν την Τετάρτη πριν από τον εναρκτήριο γύρο της σεζόν F1 για να αποκαλύψουν τα χρώματα της ομάδας Pramac για το 2024. Η Pramac άλλαξε το χρώμα της για το 2024 για να έχει ένα πιο εμφανές μοβ σχέδιο.

Ο Καμπινότι έχει στενή σχέση με τον CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, και από το 2021 οι Pramac και η Ducati φέρουν το λογότυπο της F1.

©Prima Pramac

Ο Μάρτιν τερμάτισε την πρόσφατη δοκιμή προετοιμασίας στο Κατάρ έβδομος στη γενική κατάταξη, έχοντας αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα κραδασμών στη GP24.

Ο ομόσταβλος του, Μορμπιντέλι έρχεται στη σεζόν του 2024 με μόλις μία ημέρα δοκιμών στη Ducati πίσω στη Βαλένθια τον περασμένο Νοέμβριο. Έχοντας υποστεί διάσειση σε ένα άσχημο ατύχημα κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης στην Πορτογαλία στα τέλη Ιανουαρίου, ο Ιταλός έχασε τόσο τις δοκιμές της Σεπάνγκ όσο και του Κατάρ.