Στην κορυφή των χρονομετρημένων δοκιμών του Κατάρ ο Άλεξ Μάρκεθ

Άλεξ Μάρκεθ

i

©Ducati

Στην κορυφή των χρονομετρημένων δοκιμών του Κατάρ ο Άλεξ Μάρκεθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:53 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:16 - 09.03.2024

Ο Άλεξ Μάρκεθ της Grseini Ducati σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις χρονομετρημένες δοκιμές του γκραν πρι του Κατάρ.

Η χρονομετρημένη περίοδος δοκιμών του GP του Κατάρ, όπου αναβλήθηκε ην Παρασκευή (8/3) λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ολοκληρώθηκε το Σάββατο (9/3).

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Άλεξ Μάρκεθ της Gresini Ducati, αφού ο Τζακ Μίλερ (KTM) στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν επέτρεψε σε πολλούς αναβάτες να βελτιώσουν τους χρόνους. Ο λόγος ήταν διότι η πτώση του Αυστραλού αναβάτη έφερε τις κόκκινες σημαίες στην πίστα της Λουσέιλ.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο διεκδικητής του περσινού τίτλου, Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati, μπροστά από τους Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46) και ο Πέκο Μπανάια (Ducati Lenovo), οι οποίοι έκλεισαν την τετράδα.

Ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia ήταν στη 5η θέση, ενώ στην 6η θέση κατετάγη ο εντυπωσιακός ρούκι, Πέδρο Ακόστα της GasGas.

Τη παρουσία τους στη δεκάδα στο Q2 εξασφάλισαν οι: Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia), Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo), Μαρκ Μάρκεθ (Grseini Ducati) και Μπραντ Μπίντερ (KTM).

Η δράση στο MotoGP συνεχίζεται στο γκραν πρι του Κατάρ με τις κατατακτήριες δοκιμές να είναι προγραμματισμένες για να ξεκινήσουν 13:40 ώρα Ελλάδας.

Tags: