Ο Ακόστα έζησε το όνειρο για 15 γύρους

Πέδρο Ακόστα

i

©GasGas

Ο Ακόστα έζησε το όνειρο για 15 γύρους

Ο Πέδρο Ακόστα μετά τον τερματισμό στο GP του Κατάρ ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την απόδοσή του.

Ο Πέδρο Ακόστα είχε άμεσο αντίκτυπο στο ντεμπούτο του στο MotoGP το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Κατάρ, προκρίθηκε όγδοος και τερμάτισε σε αυτή τη θέση στο σπριντ, προτού τερματίσει ένατος στο γκραν πρι.

Ο Ισπανός αναβάτης της GasGas ήταν ταχύτατος και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα της Κυριακής για να φτάσει στην 4η θέση σε ένα στάδιο, αφού προσπέρασε τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή MotoGP, Μαρκ Μάρκεθ.

Αν και έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, ο Ακόστα πλήρωσε την απειρία και τον ενθουσιασμό του, αφού εξάντλησε τα ελαστικά του και έπεσε πίσω στην 9η θέση της κατάταξης.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Ακόστα ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την απόδοσή του, λέγοντας: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Δεν υπάρχει τίποτα άσχημα να πούμε για σήμερα, γιατί για 15 γύρους ζούσα το όνειρο. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Είναι αλήθεια ότι δυσκολευτήκαμε λίγο με τη διαχείριση των ελαστικών, αλλά για 15 γύρους έκανα όλα όσα ξέρω να κάνω και όλα ήταν πιθανά.

Προτιμώ να κάνω 15 γύρους σαν αυτούς, μαζί με τους ταχύτερους αναβάτες στον κόσμο, παρά να παλεύω στην 9άδα για το τίποτα. Αλλά νομίζω ότι σήμερα μάθαμε πολλά».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πέδρο Ακόστα έχει ήδη δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην οδήγηση ενός MotoGP σε τρεις διαφορετικές πίστες κατά τη διάρκεια των επίσημων εμφανίσεων, έχοντας επίσης πάει στην πίστα τον περασμένο Νοέμβριο κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Βαλένθια.

Επόμενος αγώνας του MotoGP είναι σε δύο εβδομάδες, το τριήμερο 22-24 Μαρτίου, το γκραν πρι της Πορτογαλίας στο Πορτιμάο.