Ο Φερμίν Αλντεγκέρ εντάχθηκε στο δυναμικό της Ducati

Ο Φερμίν Αλντεγκέρ εντάχθηκε στο δυναμικό της Ducati

Η αγωνιστική ομάδα Ducati Corse ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Ισπανό αναβάτη Φερμίν Αλντεγκέρ για τις σεζόν 2025 και 2026 στο MotoGP.

Ο αστέρας του Moto2, Φερμίν Αλντεγκέρ θα κάνει το ντεμπούτο του στο MotoGP το 2025 μετά την υπογραφή πολυετούς συμφωνίας με την Ducati Corse.

Ο 18χρονος έγινε «πρωτοσέλιδο» κερδίζοντας τέσσερις συνεχόμενους αγώνες δεύτερης κατηγορίας στο τέλος του 2023 και τώρα έχει ανταμειφθεί με διετές συμβόλαιο, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής για άλλα δύο χρόνια.

Δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση σχετικά με το πού θα οδηγήσει ο Ισπανός το 2025, αν και η Prima Pramac έχει φημολογηθεί έντονα. Ο Φερμίν Αλντεγκέρ έκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2021 απευθείας στην κατηγορία Moto2 και τερμάτισε στην 7η θέση στο ντεμπούτο του στο Μουτζέλο. 

Το 2022 ολοκλήρωσε την πρώτη του πλήρη σεζόν, ενώ πέρυσι πανηγύρισε την πρώτη του νίκη και εξασφάλισε την 3η θέση στη βαθμολογία με πέντε στο σύνολο νίκες (τέσσερις τελευταίους αγώνες- επτά τερματισμούς στο βάθρο και τρεις πολ ποζίσιον).

Ο Λουίτζι Νταλ’Ίνια, Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse, δήλωσε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω θερμά τον Φερμίν στην οικογένεια της Ducati και ανυπομονούμε να τον δούμε να οδηγεί την Desmosedici GP. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή τη συμφωνία, καθώς ο Αλντεγκέρ είναι ένας από τους ισχυρότερους αναβάτες της νέας γενιάς του MotoGP. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε την εξέλιξή του και κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν έδειξε απίστευτη ταχύτητα. Είναι ένας νέος με όλες τις ικανότητες για να τα πάει καλά και θα του δώσουμε όλη την τεχνική υποστήριξη για να τον βοηθήσουμε να ωριμάσει».

Από τη πλευρά του ο Φερμίν Αλντεγκέρ είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος που έχω αυτή την ευκαιρία. Χάρη στην Ducati, θα υλοποιήσω το όνειρο που κυνηγούσα από παιδί. Έφτασε η ώρα να κάνω το μεγάλο άλμα και να αγωνιστώ με τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου, και μάλιστα, με την καλύτερη μοτοσικλέτα στο grid. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς την Ducati, ειδικά προς τον Τζίτζι Νταλ'Ίνια, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν από την αρχή των συζητήσεών μας».