Ο Μπανάια συνέτριψε το ρεκόρ στις χρονομετρημένες δοκιμές της Χερέθ

Πέκο Μπανάια

i

©Red Bull

Ο Μπανάια συνέτριψε το ρεκόρ στις χρονομετρημένες δοκιμές της Χερέθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:47 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:51 - 26.04.2024

Ο Πέκο Μπανάια με την Ducati Lenovo πήρε την πρωτιά στις χρονομετρημένες δοκιμές της Χερέθ.

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα της Χερέθ με την κρίσιμη 60λεπτη διαδικασία χρονομετρημένων δοκιμών για το GP της Ισπανίας του MotoGP.

Ο λόγος που οι αναβάτες πίεσαν στο όριο για έναν καλό χρόνο ήταν επειδή τα αποτελέσματα όρισαν το ποιοι θα πάρουν μέρος στο Q1 των κατατακτήριων δοκιμών και ποιοι θα πάρουν μέρος στο Q2 στην αυριανή μάχη της πολ ποζίσιον.

Ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Πέκο Μπανάια της Ducati Lenovo. Ο Ιταλός δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν για ένα δέκατο ταχύτερος από τον Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος από τη νίκη του στο γκραν πρι του Όστιν.

Στη 3η θέση της τελικής κατάταξης κατετάγη ο Μαρκ Μάρκεθ με την Gresini Ducati. Ο Ισπανός πρωταθλητής στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, μπροστά μόνο από τον αδερφό του Άλεξ. Ο Μάρκο Μπετζέκι ακολούθησε με την πρώτη VR46 στην 4η θέση, μπροστά από τον Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati.

Τις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας που πήραν την απευθείας πρόκριση για το Q2 κατέλαβαν οι: Πέδρο Ακόστα, Αλέις Εσπαργκαρό, Ενέα Μπαστιανίνι, Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο και Άλεξ Μάρκεθ.

Λίγα λεπτά πριν από το τέλος της διαδικασίας ο Μπραντ Μπίντερ της KTΜ είχε πτώση, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πάρει το εισιτήριο για το Q2. Ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης είδε το πέσιμο της καρό σημαίας στην 11η θέση.

Η δράση στην πίστα της Χερέθ συνεχίζεται με τις κατατακτήριες δοκιμές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 11:50 ώρα Ελλάδας.

Tags: