Τέλος εποχής: Ο Τζάρβις αποχωρεί από τη Yamaha στο τέλος της σεζόν

Λιν Τζάρβις

i

©Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Τέλος εποχής: Ο Τζάρβις αποχωρεί από τη Yamaha στο τέλος της σεζόν

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:38 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:40 - 13.04.2024

Ο Λιν Τζάρβις ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής της Yamaha στο τέλος της χρονιάς

Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Yamaha στο MotoGP, Λιν Τζάρβις ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/4) ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος της χρονιάς.

Ο Τζάρβις είναι 66 ετών και βρίσκεται στο «τιμόνι» του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha για 26 χρόνια. Ως επικεφαλής της ομάδας, ο Βρετανός έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση της εταιρείας στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Μαζί με τον Ντάβιντε Μπρίβιο κατάφερε να πείσει τον Βαλεντίνο Ρόσι να συμμετάσχει στο «έργο» το 2004, όταν ο Ιταλός ήταν ήδη τρεις φορές πρωταθλητής με τη Honda. Με τον Ρόσι, η Yamaha πήρε τον τίτλο το 2004, το 2005, το 2008 και το 2009, πριν μπει στην εποχή του Χόρχε Λορένθο, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής το 2010, το 2012 και το 2015.

Μετά από μια περίοδο κυριαρχίας για τον Μαρκ Μάρκεθ και τη Honda - έξι τίτλους από τους επτά μεταξύ 2013 και 2019 - ο Φάμπιο Κουαρταραρό ανέκτησε το στέμμα για τη Yamaha το 2021. Έχουν υπάρξει συνολικά οκτώ παγκόσμιοι τίτλοι που κέρδισε η Yamaha υπό τον Τζάρβις. Μία από τις τελευταίες επιτυχίες του Βρετανού ήταν να επισφραγίσει την ανανέωση του Κουαρταραρό, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, σε ένα νέο διετές συμβόλαιο.

Στη συνέντευξή του, ο Τζάρβις ανέφερε τα εξής: «Αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν στη Yamaha, θα παραιτηθώ στο τέλος του έτους. Θα αποφασίσω αργότερα τι θα κάνω, σε τι θα αφιερώσω τον χρόνο μου. Ξεκίνησα την εργοστασιακή ομάδα το 1999. Ήταν μια ασυνήθιστα μακρά περίοδος. Είμαι τώρα 66 χρονών και αρχίζω να κουράζομαι λίγο από τα ταξίδια.

Έχω κάνει αυτή τη δουλειά για 26 χρόνια, και είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για τον ίδιο άνθρωπο να ηγείται μιας εργοστασιακής προσπάθειας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει έρθει η ώρα να κάνω κάτι καινούργιο. Είναι η ιδανική στιγμή για αυτή τη μετάβαση. Πρέπει να κλείσουμε το δικό μου κεφάλαιο και να αρχίσουμε το νέο, σε αρμονία.

Αυτή είναι η καλύτερη λύση και για τα δύο μέρη. Έχουμε ήδη εντοπίσει τον υποψήφιο που πιθανότατα θα γίνει διάδοχός μου, αν και ακόμη δεν έχει επισημοποιηθεί. Αλλά θα είναι ένας άνθρωπος από τον όμιλο Yamaha, που θα αναλάβει τη θέση μου τον Ιανουάριο του επόμενου έτους».