Ο Μάρτιν διέλυσε τα χρονόμετρα με νέο ρεκόρ πίστας στο Τέξας

Χόρχε Μάρτιν

i

©Pramac Ducati

Ο Μάρτιν διέλυσε τα χρονόμετρα με νέο ρεκόρ πίστας στο Τέξας

Άγγελος Φραγκισκάτος 00:30 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:06 - 13.04.2024

Ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati ήταν ταχύτερος στη χρονομετρημένη περίοδο του γκραν πρι του Τέξας.

Μετά την προσαρμογή στις συνθήκες του Τέξας στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, οι αναβάτες του MotoGP βγήκαν σε μια σαφώς καλύτερη πίστα το απόγευμα για τη, σαφώς μεγαλύτερης σημασίας χρονομετρημένη περίοδο του GP ΗΠΑ.

Σε αυτά τα 60 λεπτά καθορίστηκαν οι θέσεις στα γκρουπ των κατατακτήριων δοκιμών, με τους 10 πρώτους να εξασφαλίζουν απευθείας τη θέση τους στο Q2 και τους υπόλοιπους να πρέπει να περάσουν από το «βάσανο» του Q1 για να διεκδικήσουν τις άλλες δύο θέσεις.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati, ο οποίος σημείωσε χρόνο 2:01,397, που είναι νέο ρεκόρ πίστας για το MotoGP στο COTA.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia, ο οποίος απείχε από την κορυφή για μόλις 76 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Την τριάδα έκλεισε ο Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Ducati, μπροστά από τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati.

Στην 5η θέση ακολούθησε ο εντυπωσιακός Πέδρο Ακόστα με την GasGas, ενώ στην 6η βρέθηκε ο Αλέις Εσπαργκαρό με την δεύτερη Aprilia.

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι της Pramac κατετάγη στην 7η θέση, μπροστά από τον Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati Lenovo), ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι αναβάτες της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι, Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο και Μάρκο Μπετζέκι.

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως οι αναβάτες της KTM, Μπραντ Μπίντερ και Τζακ Μίλερ βρέθηκαν εκτός της πρώτης δεκάδας. Έτσι το Σάββατο (13/4) πρέπει να δώσουν μάχη πρόκρισης από το Q1. 

Ομάδες και αναβάτες θα επιστρέψουν στην πίστα το απόγευμα του Σαββάτου για άλλη μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών και αμέσως μετά για τις κατατακτήριες, που θα ξεκινήσουν στις 18:50 ώρα Ελλάδας.

Tags: