Κυριαρχία Βινιάλες στα πρώτα δοκιμαστικά του Τέξας

Μάβερικ Βινιάλες

i

©Aprilia

Κυριαρχία Βινιάλες στα πρώτα δοκιμαστικά του Τέξας

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:59 - 12.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:59 - 12.04.2024

Ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του GP του Τέξας.

Η δράση για το τρίτο φετινό αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP, το GP της ΗΠΑ, ξεκίνησε στο Circuit of the Americas με την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia. Ο Ισπανός αναβάτης κατέγραψε χρόνο το 2:03,294 στο τέλος του FP1.

Πίσω του βρέθηκε ο Χόρχε Μάρτιν με την Pramac Ducati, ενώ την τριάδα έκλεισε ο εντυπωσιακός Πέδρο Ακόστα της GasGas, ο οποίος απείχε για 312 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον χρόνο του Βινιάλες.

Στην 4η θέση της τελικής κατάταξης κατετάγη ο Ενέα Μπαστιανίνι της εργοστασιακής Ducati, μπροστά από τον Μάρκο Μπετζέκι της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι.

Ο Μπραντ Μπίντερ βρέθηκε στην 6η θέση με την πρώτη εργοστασιακή μοτοσικλέτα της KTM, ενώ ο Φράνκο Μορμπιντέλι της Pramac Ducati είχε θετική εμφάνιση και σημείωσε τον έβδομο ταχύτερο χρόνο.

Στην 8η θέση ακολούθησε ο Μαρκ Μάρκεθ με την Gresini Ducati, ο οποίος ήταν επτά δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από την κορυφή. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Τζακ Μίλερ (KTM) και Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46).

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Πέκο Μπανάια με την Ducati Lenovo είδε το πέσιμο της καρό σημαίας να τον βρίσκει στην 11η θέση των χρόνων.

Ακολουθεί η χρονομετρημένη περίοδος δοκιμών, που θα έχει διάρκεια 60 λεπτών και θα καθορίσει τα γκρουπ των αναβατών που θα πάρουν μέρος στο Q1 και στο Q2 των κατατακτήριων του Σαββάτου (13/4). Αυτή η χρονομετρημένη περίοδος θα αρχίσει στις 23:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: