Ο Αλέις Εσπαργκαρό δεν αποκλείει να μείνει στην Aprilia ως οδηγός δοκιμών

Αλέις Εσπαργκαρό

i

©Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Ο Αλέις Εσπαργκαρό δεν αποκλείει να μείνει στην Aprilia ως οδηγός δοκιμών

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:38 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:14 - 27.04.2024

Ο Αλέις Εσπαργκαρό δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το μέλλον του στο MotoGP και θα συνεχίσει με την Aprilia αν θέλει να αγωνίζεται, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι οδηγός δοκιμών.

Ο Αλέις Εσπαργκαρό αγωνίζεται στο MotoGP από τη σεζόν του 2012 και στην Aprilia βρίσκεται από το 2017. Το τρέχον συμβόλαιο του έμπειρου Ισπανού αναβάτη με την ιταλική ομάδα λήγει στα τέλος του 2024.

Η Aprilia του έχει δώσει προθεσμία μέχρι το Ιταλικό γκραν πρι, το οποίο θα διεξαχθεί τον Μάιο για να δει πώς θα είναι η φυσική του κατάσταση πριν αποφασίσει ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει.

Στο περιθώριο του GP της Ισπανίας, ο Εσπαργκαρό τόνισε πως θα ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται με την Aprilia, ωστόσο δεν απέκλεισε τον ενδεχόμενο να είναι τρίτος οδηγός της ομάδας από το 2025. Μάλιστα ο αδερφός του, Πολ έχει αυτόν τον ρόλο στην ομάδα της KTM.

«Είναι μια πολύ καλή ερώτηση (για το μέλλον του). Δεν ξέρω. Ας ελπίσουμε ότι η Aprilia θα μου προσφέρει μια νέα δουλειά, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό. Το σημαντικό είναι να καταλάβω αν θέλω να συνεχίσω ή όχι. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Θέλω να περιμένω λίγο ακόμα. Τουλάχιστον μέχρι το Μουτζέλο, για να δω πώς θα αποδώσω, και μετά θα αποφασίσω. Διασκεδάζω φέτος, αλλά θέλω να παλέψω για την πρώτη πεντάδα σε κάθε αγώνα. Αν όχι, αυτό το συμβόλαιο, θα είναι το τελευταίο», εξήγησε.

Και συνέχισε: «Προσπαθώ να καταλάβω ποιο είναι το καλύτερο μέλλον για μένα. Δεν νομίζω ότι το μέλλον μου, είναι να αγωνίζομαι πουθενά αλλού εκτός από την Aprilia. Αν συνεχίσω να αγωνίζομαι με πλήρη απασχόληση, εννοώ. Εάν συνεχίσω να αγωνίζομαι, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Aprilia, αλλά ίσως αποφασίσω να σταματήσω και να κάνω έκτακτες συμμετοχές – μπαλαντέρ ως οδηγός δοκιμών, ή ίσως αποφασίσω να σταματήσω εντελώς, αλλά δεν το έχω αποφασίσει ακόμα»

Στη συνέχεια ο Ισπανός ανέφερε πως η ιδέα να γίνει οδηγός δοκιμών έχει γίνει πιο ελκυστική τα τελευταία χρόνια, λέγοντας: «Είναι μια νέα δουλειά, ένας νέος ρόλος, που δεν υπήρχε πριν από πέντε χρόνια. Τώρα καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι. Η Ducati και ο Pirro άλλαξαν το παιχνίδι πριν από έξι χρόνια. Και τώρα το βλέπετε με τον Ντάνι Πεδρόσα ή τον Πολ στην KTM. Η Yamaha και η Honda χρειάζονται βελτίωση της ομάδας δοκιμών τους».

«Οπότε όλα μπορούν να αλλάξουν και νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία και για μένα. Γι’ αυτό το σκέφτομαι. Είναι κάτι που αγαπώ, διασκέδασα πολύ τα τελευταία έξι ή επτά χρόνια αναπτύσσοντας το Aprilia. Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά, έμαθα πολλά πράγματα και είναι επίσης συναρπαστικό για το μέλλον», κατέληξε.