Ο Λεκλέρ κυριάρχησε στο FP2 του Μονακό

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

Ο Λεκλέρ κυριάρχησε στο FP2 του Μονακό

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:05 - 24.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 29.05.2024

O Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP του Μονακό.

Η δράση συνεχίστηκε στο γκραν πρι του Μονακό της Formula 1, τον όγδοο αγώνα της αγωνιστικής σεζόν του 2024, με ακόμη 60 λεπτά δράσης στο FP2.

Το πρόγραμμα των οδηγών του παγκοσμίου πρωταθλήματος περιλάμβανε αξιολόγηση set-up και προσομοιώσεις κατατακτηρίων και αγώνα.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, ο οποίος με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε χρόνο 1:11,278.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes, ο οποίος ήταν αργός για 0,188 δευτερόλεπτα από τον χρόνο του Μονεγάσκου πιλότου.

Ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin κατετάγη στην 3η θέση, μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει την ταχύτητα του Λεκλέρ, με τη διαφορά τους μάλιστα να είναι άνω του μισού δευτερολέπτου.

Στην 5η θέση ακολούθησε ο Λάντο Νόρις με το πρώτο μονοθέσιο της McLaren, ενώ στην 6η θέση ήταν ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari.

Ο Λανς Στρολ βρέθηκε στην 7η θέση της τελικής κατάταξης με την δεύτερη Aston Martin. Την τελική δεκάδα του FP2 συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρες (Red Bull), Άλεξ Άλμπον (Williams) και Τζορτζ Ράσελ (Mercedes).  

Η δράση στο γκραν πρι του Μονακό συνεχίζεται το Σάββατο (25/5), με τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά να είναι προγραμματισμένα για τις 13:30 ώρα Ελλάδος.

Tags: