Ταχύτερος ο Χάμιλτον στα πρώτα δοκιμαστικά του Μονακό

Λιούις Χάμιλτον

i

©Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images

Ταχύτερος ο Χάμιλτον στα πρώτα δοκιμαστικά του Μονακό

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:39 - 24.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:11 - 29.05.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP του Μονακό.

Το γκραν πρι του Μονακό, ο όγδοος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2024 ξεκίνησε με το διάρκειας 60 λεπτών FP1.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes. Ο Βρετανός πιλότος έκανε την ταχύτερη του επίδοση με τη μαλακή γόμα ελαστικών και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:12,169.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren, ο οποίος ήταν για μόλις 29 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον χρόνο του Χάμιλτον. Ο Τζορτζ Ράσελ κατετάγη στην 3η θέση με την έτερη Mercedes.

Ο Λάντο Νόρις ήταν στην 4η θέση με το δεύτερο μονοθέσιο της McLaren, μπροστά από τον «τοπικό ήρωα», Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari.

Οι οδηγοί της Aston Martin ακολούθησαν στην 6η και 7η θέση, με τον Φερνάντο Αλόνσο να προηγείται του Λανς Στρολ για 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Στην 8η και 9η θέση βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της RB, Γιούκι Τσουνόντα και Ντάνιελ Ρικιάρντο, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari.

Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull τερμάτισε στην 11η θέση της τελικής κατάταξης. Ο Ολλανδός τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε παράπονα από το μονοθέσιό του και πολλές φορές κινδύνεψε να καταλήξει στις μπαριέρες. 

Κακή πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών είχαν και οι οδηγοί της Alpine, καθώς αμφότεροι αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα.

Μάλιστα στη διαδικασία η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της όταν ο Γκουάνγιου Ζου της Kick Sauber είχε επαφή με τις μπαριέρες στην έξοδο της στροφής 1.

Η δράση στο Μονακό συνεχίζεται στις 18:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Tags: