Νεβίλ και Λάπι οι δύο πρώτοι οδηγοί της Hyundai στο WRC
i

©Hyundai

Νεβίλ και Λάπι οι δύο πρώτοι οδηγοί της Hyundai στο WRC

Δημήτρης Μπαλής 14:07 - 11.12.2022

Ντάνι Σόρντο και Κρεγκ Μπριν θα μοιραστούν το τρίτο αυτοκίνητο της κορεατικής ομάδας

Ανανεωμένη σε πρόσωπα θα εμφανιστεί η Hyundai στη 10η σεζόν της στο σπορ, έχοντας δύο τίτλους (2019 και 2020). Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2023 που ξεκινά παραδοσιακά, κάθε χρόνο, από το Μονακό (19-22 Ιανουαρίου 2023), θα έχει τρία αυτοκίνητα και τέσσερις οδηγούς.

Ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ, στα 34 χρόνια του, παραμένει στη Hyundai, με την οποία τρέχει από το 2014, έχοντας 17 νίκες καριέρας αλλά χωρίς τίτλο ακόμα στο WRC. Το 2022 τερμάτισε 3ος στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο i20 θα βρίσκεται ο Εζαπέκα Λάπι. Ο 31 ετών Φινλανδός, έρχεται από την Toyota. Εχει μία νίκη, στο ράλι Φινλανδίας του 2017, ενώ πέρυσι ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο και ήταν 9ος στο πρωτάθλημα. Το τρίτο αυτοκίνητο θα μοιραστούν ο Ισπανός Ντάνι Σόρντο και ο Ιρλανδός Κρεγκ Μπριν.

Ο Σόρντο συνεργάζεται με τη Hyundai Motorsport από την πρώτη σεζόν της εταιρείας στο WRC και έχει διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στην ανάπτυξη και την εξέλιξή της. Στο φετινό πρωτάθλημα ήταν 8ος. Ο Μπριν, αγωνίσθηκε με την ομάδα από το 2019 έως το 2021, ανεβαίνοντας τέσσερις θέσεις στο βάθρο. Φέτος έτρεξε για τη Ford και ήταν 7ος στο πρωτάθλημα.

«Τελειώσαμε το πρωτάθλημα του 2022 με αποτέλεσμα 1-2 στο ράλι Ιαπωνίας, αλλά και του χρόνου θα αντιμετωπίσουμε εξίσου σκληρό ανταγωνισμό από τους αντιπάλους μας. Αναμένουμε ότι η εμπειρία και το ταλέντο των πληρωμάτων μας, θα μας βοηθήσουν να αποδώσουμε το υψηλότερο επίπεδο σε όλους τους αγώνες», ανέφερε ο πρόεδρος της Hyundai Motorsport, Σέαν Κιμ.

«Μπορούμε να κοιτάξουμε τη σεζόν του 2023 με ανεβασμένη διάθεση και με ενισχυμένο κίνητρο, γνωρίζοντας ότι έχουμε μια ισχυρή και έμπειρη σύνθεση πληρωμάτων. Το ηθικό της ομάδας είναι μια πραγματικά σημαντική αξία στη Hyundai Motorsport, με όλα τα μέλη της ομάδας να συμβάλλουν στους στόχους μας», τόνισε ο Νεβίλ. «Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις! Το να αποκτήσουμε την ευκαιρία να αγωνισθούμε με τη Hyundai Motorsport και να οδηγήσουμε σε όλους τους αγώνες του WRC ήταν κάτι που δεν περιμέναμε. Αυτό είναι πραγματικά ένα όνειρο και μια μοναδική ευκαιρία. Γνωρίζουμε καλά ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Πιστεύω ότι έχουμε πολλά να δώσουμε στην ομάδα», ανέφερε ο Λάπι.

Ο Σόρντο δήλωσε ότι: «Η απόφαση να υπογράψω ξανά στη Hyundai Motorsport ήταν ξεκάθαρη και εύκολη για μένα. Πάνω από δέκα χρόνια έχουμε γίνει οικογένεια. Έχω κίνητρο να υποστηρίξω την ομάδα και τα άλλα πληρώματα όσο μπορώ». Καταλήγοντας, ο Μπριν είπε ότι: «Είναι σαν να επιστρέφω στο σπίτι. Έχουμε εξασφαλίσει μερικά πολύ αξιομνημόνευτα αποτελέσματα μαζί στο παρελθόν, οπότε ελπίζω ότι θα μπορέσω να κάνω ένα βήμα παραπέρα».