Ο Κάλε Ροβάνπερα «χόρευε» στα χιόνια από την ηλικία των 8 ετών (vid)
i

Κάλε Ροβάνπερα / © TOYOTA GAZOO RACING

Ο Κάλε Ροβάνπερα «χόρευε» στα χιόνια από την ηλικία των 8 ετών (vid)

Δημήτρης Μπαλής 16:48 - 05.02.2023

Ο Φινλανδός θέλει στο επικείμενο ράλι της Σουηδίας, να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο.

Θυμάμαι, και ανέτρεξα στα βίντεο για να το επιβεβαιώσω, ότι ο Κάλε Ροβάνπερα έμαθε τα μυστικά της οδήγησης και δη της αγωνιστικής, από τότε που ξεκίνησε να περπατά!

Ο πατέρας του, Χάρι, παλιός οδηγός ράλι, τον έβαλε σε μπάκετ κάθισμα, δείχνοντάς του τον τρόπο να οδηγεί σε παγωμένες λίμνες, εκεί που μπορείς να κινηθείς με ασφάλεια, ακόμα κι αν κάνεις λάθος στις γραμμές σου.

Ο Κάλε, σε ηλικία 8 χρονών, όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω, οδηγούσε όπως ένας έμπειρος οδηγός αγώνων και μάλιστα στα χιόνια, με απίστευτη δεξιοτεχνία. Το γεγονός αυτό, τον έφερε πολύ σύντομα στους αγώνες ράλι, το 2012 στη Λετονία, όντας 12 ετών! 

Όμως, το ντεμπούτο του στο WRC, το έκανε το 2017, σε ηλικία μόλις 17 ετών, στο βρετανικό ράλι, οδηγώντας αυτοκίνητο κατηγορίας WRC2, ενώ την ίδια χρονιά, στο τελευταίο ράλι στην Αυστραλία, έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του WRC2.

Το ερχόμενο τετραήμερο, 9-12 Φεβρουαρίου, στο ράλι Σουηδίας, σε χιονισμένο τοπίο, ο Φινλανδός οδηγός της Toyota, θέλει να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο. Παρά το γεγονός ότι έμπαινε πρώτος στον δρόμο, ανοίγοντας γραμμές στο χιόνι, για τους επερχόμενους οδηγούς, τελικά κατάφερε να κερδίσει με μια διαφορά 22 δευτερολέπτων από τον Τιερί Νεβίλ, με Hyundai.

Τώρα, στον φετινό αγώνα, μολονότι τερμάτισε δεύτερος στο προηγούμενο ράλι στο Μόντε Κάρλο, θα κληθεί να μπαίνει πρώτος στις ειδικές διαδρομές, καθώς θα απουσιάσει ο νικητής του Μόντε, ομόσταβλός του στην Toyota, Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος δεν ακολουθεί όλο το πρόγραμμα της χρονιάς.

«Είναι πολύ ωραίο να βρίσκεσαι πίσω στο χιόνι», είπε ο Ροβάνπερα κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο χιόνι, προετοιμαζόμενος για τον αγώνα.

Δείτε πώς οδηγούσε σε ηλικία μόλις 8 ετών ο Κάλε Ροβάνπερα: