Οι «μαύρες» σκέψεις του Λιούις Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον

i

© Mark Thompson/Getty Images/Ideal Images

Οι «μαύρες» σκέψεις του Λιούις Χάμιλτον

Δημήτρης Μπαλής 12:37 - 05.02.2023

Ο Λιούις Χάμιλτον, ένας εκ των κορυφαίων οδηγών στη Formula 1, νιώθει ότι τα χρόνια περνούν.

Ο Λιούις Χάμιλτον ξεκινά το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, με έναν ξεκάθαρο στόχο: να προσπαθήσει να κατακτήσει τον 8ο τίτλο του, που θα είναι ρεκόρ στον θεσμό, ξεπερνώντας και τον θρύλο Μίκαελ Σουμάχερ, με τον οποίο μοιράζονται 7 τρόπαια πρωταθλητή μέχρι τώρα.

Κι όλα αυτά, διότι είναι ήδη 38 ετών και τα χρόνια αρχίζουν να βαραίνουν τον Χάμιλτον, αν και περισσότερο βαραίνουν τα επτά παγκόσμια πρωταθλήματα, οι 103 νίκες κι άλλες τόσες πολ ποζίσιον.

Πέρυσι, ο Λιούις Χάμιλτον δεν είχε τόσο ανταγωνιστικό μονοθέσιο για να κυνηγήσει τον τίτλο, όμως στάθηκε με αξιοπρέπεια στο πρωτάθλημα. Όμως, το αμφιλεγόμενο τέλος του γκραν πρι στο Άμπου Ντάμπι το 2021, όταν ο διευθυντής αγώνων, Μάικλ Μάσι, πήρε μια περίεργη απόφαση, δίνοντας την ευκαιρία στον Μαξ Φερστάπεν να τον περάσει στον τελευταίο γύρο, κατακτώντας το πρώτο του πρωτάθλημα, ήταν κάτι που δεν το χώνεψε εύκολα.

Ο Χάμιλτον ξέρει ότι δεν του μένει αρκετός χρόνος ακόμα στη Formula 1 και υπάρχουν ορισμένες στιγμές κατά τις οποίες δεν νιώθει πως είναι έτοιμος στο 100%. «Υπάρχουν ημέρες που νιώθω ότι δεν είμαι αρκετός. Ναι, υπάρχουν αυτές οι ημέρες. Οι άνθρωποι μπορεί να λένε, "έχεις κερδίσει επτά παγκόσμια πρωταθλήματα", αλλά η αλήθεια είναι πώς αναρωτιέμαι, ώρες-ώρες, αν είμαι ο καλύτερος. Συχνά έχω αυτές τις σκέψεις», είπε ο Χάμιλτον, που έχει, πάντως, τον άνθρωπο που τον στηρίζει.

Δεν είναι άλλος από τον πατέρα του, Άντονι, ο οποίος όποτε τον βλέπει να είναι... πεσμένος, τον εμψυχώνει. «Ο μπαμπάς μου, όμως, είναι πάντα εκεί. Και θα μου λέει πάντα, “το έχεις, πίστεψε στον εαυτό σου”. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τέτοιους ανθρώπους στο πλευρό σου. Στηρίζω τον εαυτό μου και διατηρώ στο περιβάλλον μου ανθρώπους με θετική σκέψη».