Πόση είναι η διαφορά της Red Bull από τις άλλες ομάδες;

Red Bull Sergio Perez

Πόση είναι η διαφορά της Red Bull από τις άλλες ομάδες;

Δημήτρης Μπαλής 08:31 - 19.04.2023

Η ανάλυση έδειξε πως μετά τα τρία πρώτα γκραν πρι της σεζόν, η δεύτερη ομάδα που ακολουθεί τους Αυστριακούς είναι πίσω κατά 0,3 δευτερόλεπτα.

Τρία γκραν πρι έχουν γίνει για τη νέα χρονιά και σε όλα επικράτησε η Red Bull. Η πρωταθλήτρια έχει καταφέρει να κερδίσει σε Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία και Αυστραλία και με το Αζερμπαϊτζάν να περιμένει στις 30 Απριλίου, κανείς δεν βάζει το χέρι του στη... φωτιά πως θα αλλάξει κάτι εκεί. Μαξ Φερστάπεν με δύο νίκες και Σέρχιο Πέρες με μία, έχουν δώσει αέρα πολλών πόντων από τη δεύτερη ομάδα στους κατασκευαστές και φαίνεται πως όλα έτσι θα κυλήσουν έως το τέλος, αν και τα νέα που φτάνουν από τα μέτωπα των Ferrari και Mercedes, δείχνουν κάπως ανησυχητικά για τους «ταύρους».

Με τα τρία πρώτα γκραν πρι της νέας χρονιάς λοιπόν να έχουν ολοκληρωθεί, έχει γίνει γνωστός ο μέσος όρος όλων των υπόλοιπων ομάδων κατά τη διάρκεια των επίσημων δοκιμαστικών και πόσο πίσω είναι συγκριτικά με τη Red Bull. Για παράδειγμα, η Ferrari ήταν πιο κοντά από όλες σε Μπαχρέιν και Τζέντα, αλλά στο Άλμπερτ Παρκ ήταν η Mercedes. Η αναφορά δεν γίνεται φυσικά για τη διαφορά σε ρυθμό αγώνα, καθώς εκεί μάλλον θα χαθεί το μέτρημα, αλλά στις προσπάθειες των ομάδων όταν επιχειρούν να κάνουν τον καλύτερο γύρο τους ελεύθερα και χωρίς εμπόδια, κάτι που συμβαίνει μόνο στις επίσημες διαδικασίες για την πολ ποζίσιον. Στον ρυθμό ενός γύρου δηλαδή.

Στον παρακάτω πίνακα, η Ferrari είναι αυτή που απειλεί περισσότερο την ομάδα του Κρίστιαν Χόρνερ και ακολουθεί η Mercedes, με μικρή διαφορά από την Aston Martin (μόλις 0,013 δευτερόλεπτα). Ακολουθούν οι Alpine, Haas και McLaren, ενώ η έκπληξη έχει γίνει στις τελευταίες θέσεις, όπου η επί σχεδόν σειρά ετών ουραγός Williams, καταφέρνει να βρεθεί μπροστά από την «αδελφή» εταιρεία της Red Bull, την Alpha Tauri και την Alfa Romeo, που πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ για να φτάσει την πρωτοπόρο, καθώς απέχει σχεδόν 1,6 δευτερόλεπτα.

Αναλυτικά...

Ferrari-0,328 δευτερόλεπτα

Mercedes-0,487 δευτερόλεπτα

Aston Martin-0,500 δευτερόλεπτα

Alpine-0,977 δευτερόλεπτα

Haas-0,989 δευτερόλεπτα

McLaren-1,346 δευτερόλεπτα

Williams-1,453 δευτερόλεπτα

Alpha Tauri-1,578 δευτερόλεπτα

Alfa Romeo-1,580 δευτερόλεπτα

Tags: