Το υπερ-πολυτελές lifestyle του Σερ Λιούις Χάμιλτον και τα πανάκριβα αυτοκίνητα

Ο Λιούις Χάμιλτον

i

© Print Screen

Το υπερ-πολυτελές lifestyle του Σερ Λιούις Χάμιλτον και τα πανάκριβα αυτοκίνητα

Δημήτρης Μπαλής 10:54 - 17.04.2023

Με τα χρήματα που κερδίζει οδηγώντας τόσα χρόνια, έχει το δικαίωμα να αγοράζει οτιδήποτε τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα.

Από το 2007 αγωνίζεται στη Formula 1 ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έχει στην κατοχή του μια σειρά από ρεκόρ. Επτά παγκόσμιους τίτλους, όσους και ο μεγάλος Μίκαελ Σουμάχερ, 103 νίκες, άλλες τόσες πολ ποσίζιον, 4.443,5 πόντους, 192 βάθρα και 5.447 γύρους στην πρωτοπορία είναι μερικά από αυτά.

Έχοντας καταφέρει, λοιπόν, να κάνει τόσα πολλά σε 17 χρόνια καριέρας, οι απολαβές του είναι κολοσσιαίες, κάτι το οποίο του έχει επιτρέψει να ζει κάτι παραπάνω από άνετα. Διαθέτει στην κατοχή του πολλά σπίτια, αυτοκίνητα, αλλά και κοσμήματα αξίας, που οι απλοί... θνητοί τα κοιτούν μόνο από την τηλεόραση ή από κάποιο περιοδικό.

Παραθέτουμε ένα μικρό... απόσπασμα της περιουσίας του Σερ Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έχει επιλέξει να ζει στο Μονακό. Σημειώνουμε ότι στο κρατίδιο δεν υπάρχει φορολογία, άρα πολλοί έχουν εκμεταλλευτεί αυτόν τον νόμο για να μην δίνουν χρήματα στο κράτος. Η κατοικία του Βρετανού στο Μονακό, υπολογίζεται πως στοιχίζει 11,3 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, για... γείτονες έχει κι άλλους οδηγούς της Formula 1, νυν και πρώην, όπως είναι οι Μαξ Φερστάπεν, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Βάλτερι Μπότας και άλλοι. Το σπίτι το είχε αγοράσει το 2017 με το παραπάνω ποσό.

Όμως, ο Χάμιλτον είχε κι άλλα σπίτια, όπως το ρετιρέ στην Τριμπέκα του Μανχάταν της Νέας Υόρκης, με φόντο τον ποταμό Χάντσον. Διέθεσε το 2019, 45,2 εκατ. ευρώ, αλλά στην ουσία ποτέ δεν έζησε εκεί. Το πούλησε και βγήκε κιόλας κερδισμένος. Επίσης το 2017 δαπάνησε άλλα 20,3 εκατ. ευρώ σε ένα αρχοντικό στο δυτικό Λονδίνο, αλλά οι γείτονές του δεν είδαν με καλή διάθεση, την πρόθεσή του να κόψει μερικά δέντρα, ανακατασκευάζοντάς το, όπως έγραψε η Daily Mail. Επίσης, διαθέτει άλλη μια κατοικία στο Λος Άντζελες, αλλά και στο Κολοράντο, εκεί όπου συνηθίζει να περνάει τις διακοπές του.

Όντας οδηγός στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ του πλανήτη, δεν θα μπορούσε να λείπει από το γκαράζ του μια πληθώρα όμορφων και ισχυρών αυτοκινήτων. Η συνολική τους αξία ξεπερνάει τα 15 εκατ. ευρώ και είναι τα εξής:

-Μια μωβ Pagani Zonda αξίας 1,8 εκατ. ευρώ, ειδικά κατασκευασμένη για τον ίδιο

-Μια υπερ-σπάνια 1966 Shelby 427 Cobra των 4,5 εκατ. ευρώ

-Μια κόκκινη Ferrari LaFerrari των 1,1 εκατ. ευρώ

-Μια Mercedes-AMG Project One αξίας 2,6 εκατ. ευρώ από τις 275 που κατασκευάστηκαν

-Μια Mercedes-AMG SLS Black των 260.000 ευρώ που τη χρησιμοποιεί ως καθημερινό αυτοκίνητο

-Μια McLaren P1 των 2,2 εκατ. ευρώ που τον διατηρεί σε επαφή με την πρώην ομάδα του

-Μια 1967 Ford Mustang Shelby GT500 των 848.000 ευρώ

-Μια ηλεκτρική Mercedes-Maybach 6

-Μια Mercedes Maybach S600 των 905.000 ευρώ

-Μια μοτοσυκλέτα motocross Honda CRF450RX

-Ένα ηλεκτρικό μπάγκι Maverick X3

Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε και ένα γιοτ Sunseeker 90, αξίας 4,5 εκατ. ευρώ για να πηγαίνει τις βόλτες του στη θάλασσα.

Ο Χάμιλτον, όμως, δεν είναι φανατικός μόνο των σπιτιών, των αυτοκινήτων και των σκαφών, αλλά και των κοσμημάτων, καθώς πέρυσι φόρεσε τρία ρολόγια, συνολικής αξίας περίπου 36,5 χιλιάδων ευρώ. Ήταν ένα Big Pilot’s (12.330 ευρώ), ένα Big Pilot’s Top Gun Mojave Desert (16.400 ευρώ) και ένα Mercedes-AMG Petronas Formula One Team (7.750 ευρώ).

Το 2022, η περιουσία του, σύμφωνα με τη Sunday Times, ανερχόταν στα 339,2 εκατ. ευρώ, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στους εν ενεργεία Βρετανούς αθλητές, αλλά δεν είναι μόνο αυτά που έχει στην κατοχή του, αλλά και η σκέψη στον συνάνθρωπο. Οι δωρεές που κάνει σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα φτάνουν τα 22,6 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό τον κατατάσσει στην πέμπτη θέση των Βρετανών που έχουν το μυαλό τους στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Tags: