Σάινθ: «Ήταν διαρκής μάχη σε όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων»

Κάρλος Σάινθ

i

©Photo by Eric Alonso/Getty Images

Σάινθ: «Ήταν διαρκής μάχη σε όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων»

Ο Κάρλος Σάινθ μίλησε για τη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών, αλλά επίσης αναφέρθηκε στον τομέα των ελαστικών ενόψει του αγώνα (7/5).

Ο Κάρλος Σάινθ τερμάτισε στην τρίτη θέση των κατατακτήριων δοκιμών, ενώ ο team mate του Σαρλ Λεκλέρ μετά από ένα λάθος που έκανε του στέρησε την ευκαιρία να κυνηγήσει την pole position και παρέμεινε στην έβδομη θέση.    

Μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών, ο οδηγός της Ferrari μίλησε στην πρώην οδηγό αγώνων, Ντάνικα Πάτρικ, λέγοντας: «Ήταν δύσκολες κατατακτήριες για όλους. Είναι δύσκολο να βρεις την κατάλληλη αίσθηση από τα ελαστικά σε αυτή τη νέα άσφαλτο. Ήταν διαρκής μάχη σε όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων. Ήταν εύκολο να κάνεις λάθη, καθώς ο άνεμος δυνάμωνε συνεχώς. Αυτό κάνει τα μονοθέσια ή τουλάχιστον το δικό μας, δύσκολο στην οδήγηση. Σε γενικές γραμμές, αυτό το αποτέλεσμα, η τρίτη θέση, ήταν ο αρχικός μας στόχος. Αν και σήμερα, θα μπορούσαμε τελικά να τα πάμε ακόμα καλύτερα».

Και συμπλήρωσε: «Τα ελαστικά είναι ο άγνωστος παράγοντας ενόψει του αγώνα, το πως θα αποδώσει το μονοθέσιό μας στις υψηλές θερμοκρασίες. Ο ρυθμός αγώνα αποτελεί συνήθως το αδύναμό μας σημείο αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με το προηγούμενο Grand Prix. Αυτό μπορεί να μας φέρει στο βάθρο, το οποίο θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς ο Σάινθ από την Ντάνικα Πάτρικ αν οι μικρότερες σε μήκος ζώνες DRS, θα βοηθήσουν τη Ferrari στον αγώνα, ο 28χρονος είπε: «Όχι, οι Red Bull παραμένουν πολύ γρήγορες αλλά από εκεί και πέρα, θα είναι μεγάλη μάχη με τον Φερνάντο (Αλόνσο), με τις Mercedes που εκκινούν λίγο πιο πίσω, την άλλη Aston Martin... περιμένω έναν συναρπαστικό αγώνα».

Σχετικά με το αν είχε περισσότερη ταχύτητα από αυτή που αποτυπώθηκε στο χρόνο του, είπε: «Νομίζω πως όλοι είχαμε περισσότερη ταχύτητα, εγώ μπορούσα να πετύχω ένα πολύ ταχύτερο γύρο αλλά ήρθε η κόκκινη σημαία. Είχα κάνει ένα πολύ καλό πρώτο τομέα ώσπου ήρθε η κόκκινη σημαία έτσι έχουν τα πράγματα και τελικά είμαστε στην τρίτη θέση, στην οποία ελπίζαμε άλλωστε να βρεθούμε».