Ταχύτερος ο Λεκλέρ στο FP3 στο Σίλβερστοουν πριν πιάσει η βροχή

Ο Σαρλ Λεκλέρ στο Σίλβερστοουν

Ταχύτερος ο Λεκλέρ στο FP3 στο Σίλβερστοουν πριν πιάσει η βροχή

Δημήτρης Μπαλής 15:44 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 08.07.2023

Στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari ήταν ο ταχύτερος στη Βρετανία.

Δύο όψεις είχαμε στο τρίτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών, ενόψει των κατατακτήριων σήμερα το απόγευμα, για τις θέσεις στο γκριντ του αυριανού γκραν πρι στο Σίλβερστοουν.

Στην αρχή η διαδικασία ξεκίνησε με στεγνό οδόστρωμα όμως οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας έδειχναν βροχή στον πορεία και επαληθεύτηκαν.

Ετσι, με ελαστικά για στεγνό, ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος χθες το απόγευμα στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά δεν πήρε μέρος από υδραυλικά προβλήματα στο μονοθέσιο της Ferrari, κατάφερε να είναι ο ταχύτερος, πριν πιάσει το ψιλόβροχο, που εντάθηκε στη συνέχεια. Καλοκαιριάτικα, με τον άστατο καιρό σε όλη την Ευρώπη.

Ο τρομερός Αλεξ Αλμπον που χθες ήταν 3ος και στα δύο σκέλη των δοκιμών, πριν από λίγο έκανε τον δεύτερο χρόνο, βάζοντας υποψηφιότητα για τις πρώτες θέσεις στο γκριντ τη Williams, που αν συμβεί θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη φέτος.

Ο Μαξ Φερστάπεν που χθες ήταν ο ταχύτερος όλων στα δύο σκέλη των δοκιμών, ξεκίνησε σήμερα με τη μεσαία γόμα, αλλά απειλήθηκε από το δίδυμο της Ferrari. Στη συνέχεια, τα δύο μονοθέσια της Mercedes έφτασαν στην κορυφή των χρόνων, με Ράσελ και Χάμιλτον πίσω από τον Φερστάπεν, έχοντας μαλακά ελαστικά.

Αυτοί οι οδηγοί εναλλάσσονταν σε χρόνους έως ότου αρχίσουν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες της βροχής και οι κεραυνοί να τρομοκρατούν την ατμόσφαιρα.

Οι ομπρέλες των θεατών, που είχαν γεμίσει τις εξέδρες, άνοιξαν και ο Αλμπον μπήκε στα πιτς για να λύσει ένα ηλεκτρικό πρόβλημα. Ο Αγγλο-Ταϊλανδός οδηγός τελικά έμεινε με τον δεύτερο χρόνο, μπροστά από τον Αλόνσο και την Aston Martin.

Η βροχή ανάγκασε τους οδηγούς να μπουν στα πιτς, με μόνο τον Λεκλέρ να μένει με τα σλικ ελαστικά μέσα για ένα γύρο μήπως κάνει κάτι. Τελικά μπήκε στα πιτς κι αυτός, αλλά νωρίτερα είχε ένα τετ-α-κε χωρίς πρόβλημα.

Ολοι έβαλαν ενδιάμεσα ελαστικά για βρεγμένο δρόμο καθώς η βροχή συνεχίστηκε στα τελευταία 15 λεπτά. Οι οδηγοί των κορυφαίων ομάδων Red Bull, Ferrari και Mercedes δεν επιχείρησαν κάτι ιδιαίτερο, διότι θα ήταν δύσκολο να πετύχουν καλύτερους χρόνους.

Αυτό που ενδιέφερε όλους τους οδηγούς, ήταν να δουν τη συμπεριφορά των μονοθεσίων με την ενδιάμεση γόμα, στην περίπτωση που αργότερα σήμερα το απόγευμα βρέξει κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Εν αναμονή λοιπόν για τις θέσεις στο γκριντ και προβλέπω μεγάλες εκπλήξεις.

Tags: