Το ηλεκτρικό Ariya e-4ORCE ενώνει τους δύο Πόλους (vid)
i

© Nissan

Το ηλεκτρικό Ariya e-4ORCE ενώνει τους δύο Πόλους (vid)

Δημήτρης Μπαλής 18:07 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 13.02.2023

Μια ειδικά τροποποιημένη έκδοση του μοντέλου, σε μια ακραία αποστολή.

Από τον Βόρειο, μέχρι τον Νότιο Πόλο, έχουν γίνει αρκετά, επιτυχημένα εγχειρήματα με αυτοκίνητα.

Ωστόσο, αυτό, με ένα αμιγώς ηλεκτρικό, αποτελεί πρόκληση. Το τροποποιημένο Ariya e-4ORCE της Nissan ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παγκοσμίως πρώτη ηλεκτροκίνητη αποστολή, από τον μαγνητικό Βόρειο Πόλο στον Νότιο Πόλο.

Για τον σκοπό αυτό, η Arctic Trucks, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη μετασκευή οχημάτων για πολικές εκστρατείες, σε συνεργασία με τις ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής της Nissan, τροποποίησε το μοντέλο, που εξοπλίζεται με ανυψωμένη ανάρτηση και διευρυμένους θόλους τροχών για τα μεγάλα ελαστικά 39 ιντσών, καθώς και με ένα πρόσθετο κιτ αμαξώματος.

Πάντως, το αυτοκίνητο της αποστολής διατήρησε το αρχικό του ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με τη μπαταρία, και διαθέτει τη διάταξη διπλού κινητήρα με το καινοτόμο και μοναδικό σύστημα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς της Nissan, το e-4ORCE, που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά και «εξηλεκτρισμένα» κιινητήρια σύνολα.

Εκτός από μια εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση και ένα φιλόξενο εσωτερικό που μοιάζει με σαλόνι, το όχημα έχει εξοπλιστεί με μια ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο (!) για να κρατά ζεστό τον Βρετανό εξερευνητή, Κρις και τη σύζυγό του Τζούλι, στο ταξίδι τους μέχρι τον Νότιο Πόλο. 

Δείτε το video

Tags: