H Alpine ανακοίνωσε τον Μικ Σουμάχερ για το WEC

Μικ Σουμάχερ

H Alpine ανακοίνωσε τον Μικ Σουμάχερ για το WEC

Ο Μικ Σουμάχερ θα επιτρέψει στους αγώνες το 2024, στο πρωτάθλημα αντοχής WEC με την εργοστασιακή ομάδα της Alpine.

Ο Μικ Σουμάχερ θα επιστρέψει στους αγώνες την επόμενη σεζόν με την Alpine στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), ενώ ο τρίτος οδηγός της Mercedes ολοκληρώνει το έμψυχο δυναμικό του Γάλλου κατασκευαστή και το εργοστασιακό πρόγραμμα LMDh

Η Alpine δεν έχει ακόμη ζευγαρώσει τους οδηγούς της, αλλά το ρόστερ της για το 2024 θα περιλαμβάνει τους: Νικολά Λαπιέρ, Ματιέ Βαξιβιέρ, Σαρλ Μιλεσί και τους νέους Φέρντιναντ Χάμπσμπουργκ, Πολ-Λουπ Σατέν και Μικ Σουμάχερ. Η γαλλική ομάδα πρόκειται να παρουσιάσει την καμπάνια WEC για το 2024 σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στις 7 Φεβρουαρίου. 

Ο Σουμάχερ έπεισε την Alpine και τον συνεργάτη της Signatech να βασιστούν στις υπηρεσίες του μετά από τις επιτυχημένες του πρώτες δοκιμές που έλαβαν χώρα στη Χέρεθ τον περασμένο μήνα. 

Ο Μικ Σουμάχερ, που επιστρέφει στην αγωνιστική δράση σε κορυφαίο επίπεδο με τη συμμετοχή του στο WEC με την Alpin, δήλωσε: «Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για μένα με την Alpine στην κατηγορία FIA WEC Hypercar. Το αυτοκίνητο είναι εντυπωσιακό και ανυπομονώ να ξεκινήσω. Έχω μεγαλώσει με μονοθέσια, οπότε η οδήγηση ενός αυτοκινήτου με κλειστό πιλοτήριο και καλυμμένους τροχούς είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να βελτιώσω τις οδηγικές μου ικανότητες. 

Μου έλειψαν πολύ οι αγώνες φέτος. είναι αυτό που μου άρεσε να κάνω από τότε που ήμουν παιδί, και μερικές φορές ήταν δύσκολο να παρακολουθώ τους άλλους οδηγούς στην πίστα. Οι αγώνες αντοχής είναι μια νέα πρόκληση για μένα και είμαι σίγουρος ότι θα μοιραστούμε μεγάλες στιγμές την επόμενη χρονιά με την Alpine».

Η Alpine θα ανέβει στην κορυφαία κατηγορία του WEC μαζί με τις νεοεισερχόμενες BMW και Lamborghini. Το αυτοκίνητό του A424 LMDh, κατασκευασμένο σε πλαίσιο Oreca LMP2, είναι εξοπλισμένο με έναν κινητήρα V6 μονής turbo 3,4 λίτρων που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Mecachrome.