Η Ferrari ζητά αποζημίωση από τους διοργανωτές του Λας Βέγκας για τη ζημιά στο μονοθέσιο του Σάινθ

Μονοθέσιο Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Η Ferrari ζητά αποζημίωση από τους διοργανωτές του Λας Βέγκας για τη ζημιά στο μονοθέσιο του Σάινθ

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:08 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 22.11.2023

Η Ferrari δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια, καθώς θα ζητήσει αποζημίωση για τη ζημιά που προκλήθηκε στο μονοθέσιο του Κάρλος Σάινθ στις ελεύθερες δοκιμές του GP του Λας Βέγκας.

Στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του γκραν πρι του Λας Βέγκας, ο Κάρλος Σάινθ πέρασε πάνω από ένα καπάκι αποστράγγισης που είχε χαλαρώσει και κατέστρεψε τη μονάδα ισχύος και την αποθήκη ενέργειας της SF-23 του. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ισπανός πιλότος να σταματήσει το μονοθέσιό του μέσα στη πίστα, ενώ λίγο μετά η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της. Τελικά λίγα λεπτά οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν πως δεν θα συνεχιστεί η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών. 

Η Ferrari θα συζητήσει αποζημίωση για τη ζημιά στο μονοθέσιο του Ισπανού στον FP1 στο γκραν πρι του Λας Βέγκας, με τον επικεφαλής της ομάδας, Φρεντ Βασέρ να είναι θυμωμένος από τον χειρισμό της κατάστασης από τον έλεγχο του αγώνα. Το οικονομικό αντίκτυπο ήταν τεράστιο για την ιταλική ομάδα, καθώς το κόστος ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, δίχως να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή το κόστος του κινητήρα.

«Μέχρι τώρα, τέτοιου είδους ζημιές περιλαμβάνονται στο όριο δαπανών. Δεν υπάρχει κάπου κανονισμός για να μην περιλαμβάνονται τέτοιου είδους ζημιές. Το επιπλέον κόστος είναι τεράστιο. Το σασί έσπασε, το κιβώτιο είχε ζημιά, η μπαταρία το ίδιο, ο κινητήρας πέθανε. 

Υπάρχουν τεράστιες συνέπειες στον οικονομικό τομέα, στα ανταλλακτικά μας και στο μπάτζετ της ομάδας. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια. Πρέπει να συζητήσουμε το ενδεχόμενο αποζημίωσης», ανέφερε ο Βασέρ.

Θυμίζουμε πως παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί το 2017 στο γκραν πρι της Μαλαισίας, όταν το μονοθέσιο του Ρομέν Γκροζάν υπέστη ζημιά όταν ο Γάλλος πέρασε πάνω καπάκι υπονόμου. Η Haas επιδίωξε και κατάφερε να έρθει σε συμφωνία αποζημίωσης με τους διοργανωτές του αγώνα.