Η General Motors ανακοίνωσε την είσοδό της στη F1 ως κατασκευαστής κινητήρων
i

©GM, Andretti

Η General Motors ανακοίνωσε την είσοδό της στη F1 ως κατασκευαστής κινητήρων

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:54 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:56 - 15.11.2023

Η General Motors έχει προγραμματίσει να εισέλθει στον κόσμο της Formula 1 από το 2028 και πρόθεσή της είναι να παρέχει μονάδες ισχύος στην ομάδα της Andretti-Cadillac.

Και είναι επίσημο. Η General Motors ανακοίνωσε τη μελλοντική της ανάμειξή στον «μαγικό κόσμο» της Formula 1, αρχής γενομένης από το 2028. 

Τι σημαίνει αυτό; Λοιπόν, αυτό είναι ένα βήμα προς τα εμπρός για την Andretti-Cadillac. Η αμερικανική εταιρεία θα είναι ο προμηθευτής των μονάδων ισχύος για τη μάρκα Cadillac, σε περίπτωση που λάβουν το πράσινο φως για να μπουν στο Great Circus. 

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Andretti Global θέλει να σχηματίσει την ενδέκατη ομάδα της F1. Η ομάδα του Μάικλ Αντρέτι θέλει να αγωνιστεί από το 2026, που συμπίπτει με την αλλαγή των κανονισμών. Σε αυτά τα δύο χρόνια που η General Motors δεν θα είναι ακόμα εκεί, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έναν από τους υπάρχοντες κατασκευαστές. Η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει με την Alpine, αλλά αυτό μένει να φανεί.

Υψηλές προσδοκίες

Όπως και να έχει, η General Motors εξέφρασε την ικανοποίησή της για την είσοδό της στην κορυφαία κατηγορία μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η ομάδα της Andretti-Cadillac θα εφοδιάζεται από δικούς μας κινητήρες. 

Με τη βαθιά μας τεχνογνωσία στη μηχανική και στους αγώνες, είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτύξουμε μια επιτυχημένη μονάδα ισχύος για τη Formula 1 και θα έχουμε την Andretti-Cadillac ως την εργοστασιακή μας ομάδα. Θα λειτουργήσουμε με τους καλύτερους μηχανικούς στο υψηλότερο επίπεδο, με πάθος και αξιοπρέπεια που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του σπορ σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος της GM, Μαρκ Ρόις.