Ο Χόρνερ κατηγορεί τον Χάμιλτον για «επιλεκτική μνήμη»

Κρίστιαν Χόρνερ

i

©Red Bull Content Pool

Ο Χόρνερ κατηγορεί τον Χάμιλτον για «επιλεκτική μνήμη»

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:10 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:16 - 10.11.2023

Ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ θεωρεί ότι ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο λιγότερο κατάλληλος για να μιλήσει για τη κυριαρχία της αυστριακής ομάδας.

Η Red Bull έχει καταλάβει την κυριαρχία της Formula 1 από τότε που άλλαξαν οι κανόνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Υπήρξαν δύο σεζόν που οι Αυστριακοί είναι αήττητοι, τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών όσο και στων κατασκευαστών, ειδικά τη φετινή σεζόν.

Έτσι, οι υπόλοιπες ομάδες αναγκάστηκαν να δουλέψουν ακούραστα με στόχο να μπορέσουν να βρεθούν πιο κοντά στην RB19, ωστόσο, ήταν ένα πολύπλοκο και πρακτικά αδύνατο έργο. Μόνο ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari, στη Σιγκαπούρη, μπόρεσε να είναι ανώτερος από την αυστριακή ομάδα, οπότε το υπόλοιπο της σεζόν ο ανταγωνισμός έχει υποστεί κάποια μονοτονία. 

Ωστόσο ο Λιούις Χάμιλτον θεωρεί ότι αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο που «αναγκάζει τον κοινωνικό αντίκτυπο να μειώνεται». Υπό αυτή την έννοια, ζήτησε μάλιστα από τη FIA να λάβει τις σωστές αποφάσεις, ώστε οι αγώνες να είναι πιο ανταγωνιστικοί για να αποτρέψουν τους οπαδούς του αθλήματος από το να χάσουν το ενδιαφέρον τους.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ, επικεφαλής της Red Bull, διαφωνεί με αυτό, ή τουλάχιστον όχι με το ποιος το λέει. Θεωρεί ότι ο οδηγός της Mercedes βίωσε μια παρόμοια κατάσταση όταν κατέκτησε έξι τίτλους μεταξύ 2014 και 2020, επομένως δεν πιστεύει ότι είναι ο καταλληλότερος για να κρίνει την τρέχουσα κυριαρχία της ομάδας του. 

©Red Bull Content Pool/ Μαξ Φερστάπεν

«Νιώθω ότι έχει επιλεκτική μνήμη», σχολίασε ο Χόρνερ στο «Eff Won with DRS podcast». και συνέχισε: «Ξέρετε, μερικές από τις νίκες που έκαναν ήταν “αισχρές”. Είμαστε σε μία περίοδο δύο ετών που μας πηγαίνουν όλα καλά και αν κάποιος δεν μπορεί να λέει κάτι γι’ αυτό, είναι ο Χάμιλτον».

Η άφιξη της Red Bull στην κορυφή ήρθε μετά από μια επική μάχη για τον τίτλο στο Άμπου Ντάμπι το 2021, όπου οι Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον «πάλεψαν» μέχρι τον τελευταίο γύρο. 

©Mercedes/ Λιούις Χάμιλτον

Στη συνέχεια ο Χόρνερ τόνισε τις διαφορές μεταξύ των δύο σεζόν και μίλησε για τον ανταγωνισμό που έρχεται: «Η δουλειά μου είναι να κερδίζει η ομάδα. Το 2021 ήταν η μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία του σπορ. Ήταν μια τιτανομαχία από τον πρώτο αγώνα μέχρι το Άμπου Ντάμπι στο οποίο ήταν δύο οδηγοί ισόβαθμοι. 

«Άκυρο» της FIA στην ένσταση της Haas
FORMULA 1

21:11 - 10.11.2023

«Άκυρο» της FIA στην ένσταση της Haas

Η ένσταση της Haas για τα τελικά αποτελέσματα του γκραν πρι των Ηνωμένων Πολιτειών απορρίφθηκε, καθώς θα έπρεπε να παρουσιαστούν νέα στοιχεία, τα οποία να θεωρηθούν επαρκή για να ανοίξει ξανά το θέμα.

Ήταν απίστευτο. Εκείνη η χρονιά με γέρασε. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως η ζωή μου είναι πιο ευχάριστη, με λιγότερο άγχος. Όμως σίγουρα θα έρθουν πιο κοντά τα μονοθέσια, είναι θέμα χρόνου. Ήδη αυτό συμβαίνει. Ειδικά από την επόμενη σεζόν και το 2025, θα το δείτε να συμβαίνει όλο και περισσότερο».