Οι αγωνοδίκες επικρίνουν τη FIA και ζητούν βοήθεια για τα όρια της πίστας
i

©Pirelli

Οι αγωνοδίκες επικρίνουν τη FIA και ζητούν βοήθεια για τα όρια της πίστας

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:43 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:44 - 10.11.2023

Το αίτημα της Haas να επανεξετάσει τα αποτελέσματα του GP των Ηνωμένων Πολιτειών απορρίφθηκε, αλλά αναγνωρίζουν ότι με τα τρέχοντα εργαλεία είναι αδύνατο για αυτούς να ελέγξουν όλες τις παραβιάσεις για τα όρια της πίστας.

Είναι ένα από τα επαναλαμβανόμενα θέματα της σεζόν στη Formula 1 και ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα, οι συνεχείς έξοδοι από την πίστα από τους οδηγούς, και με τους τέσσερις τροχούς, ακόμα και ανά χιλιοστά. 

Τώρα αυτό το θέμα επανέρχεται στην επιφάνεια λόγω της διαμαρτυρίας του Haas για το τι συνέβη πριν από μερικές εβδομάδες στο Όστιν, καταφεύγοντας στην αλλαγή των τελικών αποτελεσμάτων, αφού είδε σταθερά on board (κάμερες από την μεριά του οδηγού), με πολλαπλές εξόδους πίστας να μην καταλογίζονται για τους: Άλεξ Άλμπον, Λόγκαν Σάρτζεντ, Σέρχιο Πέρες και Λανς Στρολ στη στροφή 6. 

Φερστάπεν στην Αυστρία 2023

©Red Bull Content Pool/ Μαξ Φερστάπεν

Για να τεθούν εν αμφιβόλω τα αποτελέσματα του αγώνα στο Όστιν, θα έπρεπε να παρουσιαστούν νέα στοιχεία, τα οποία να θεωρηθούν επαρκή για να ανοίξει ξανά το θέμα. Ωστόσο, παρότι όσα παρουσίασε η Haas κρίθηκαν σημαντικά, δεν ήταν νέα. Έτσι το έτοιμα της απορρίφθηκε. 

Ωστόσο, αυτό που συνέβη χρησιμοποιήθηκε για να κάνει τους αγωνοδίκες να αναγνωρίσουν μια «αδυναμία επιβολής του τρέχοντος προτύπου για τα όρια πίστας» και να ζητήσουν να επιτευχθεί γρήγορα μια λύση επειδή το τρέχον σύστημα είναι «εντελώς μη ικανοποιητικό, επομένως ζητάμε από τους ενδιαφερόμενους να εφαρμόσουν γρήγορα μια λύση για να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του εκτεταμένου προβλήματος του χρόνου, καθώς υπάρχει λίγος χρόνος για αυτό».

«Απαιτούνται καλύτερες τεχνολογικές λύσεις, τροποποιήσεις πίστας, συνδυασμός και των δύο ή διαφορετική ρύθμιση και πρότυπο εφαρμογής, δεδομένου του αριθμού των διαφορετικών κυκλωμάτων όπου έχουν προκύψει σημαντικά προβλήματα. Αναγνωρίζοντας ότι η FIA μαζί με τις πίστες έχουν ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο, θα πρέπει να βρεθούν περισσότερες λύσεις πριν από την έναρξη της σεζόν 2024», ζητούν οι αγωνοδίκες.

1.200 γύροι στην Αυστρία 

Υπήρξαν αρκετοί αγώνες στους οποίους τα προβλήματα ήταν τρομερά. Οι 1.200 γύροι χαρακτηρίστηκαν ως πιθανές περιπτώσεις κυρώσεων στο φετινό GP της Αυστρίας, πρέπει να αυξήσει το πάχος ορισμένων στροφών στο Κατάρ για να εξαλειφθούν λιγότερα μονοθέσια. 

Tags: